Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANTICKÉ MŠENO 2018

 

V ANTICE!

Jak jsme filozofovali a sportovali na naší další jarní Univerziádě

01.jpg

Rok 2018 se nese v Akademii celý v antickém duchu: v srpnu v Desné čekají Starověké olympijské hry s nejslavnějšími státy antiky, ve Mšeně jim v dubnu předchází Antická univerziáda. Vedle sportovní klasiky, tedy Atletického pětiboje - tentokrát včetně legendárních běhů Stadiodromos a Dolichos – dále pak silového víceboje zvaného Diagnostika, čtyřboje Hbitý tygr a tradiční Švihadliády, tedy veskrze individuálních disciplín, si prožíváme den co den dvě týmové soutěže včetně PÝTHIE = věšteckého zkoušení v Delfské věštírně. Nechybí ani velká grilovací párty pod Olympem s antickou kýtou přecházející do diskotéky. Do Mšena se nás v půli dubna 2018 sjíždí na padesát: 44 mladých sportovců a hned pětičlenný trenérský tým David, Pavla, Vráťa, Petra, Tomáš + skvělé kuchařky Héra a Día.

 

ROZDĚLENÍ DO POKOJŮ

Sókratikové: Šampi, Vrtík, Meci, Vašek

Pythagorejci: Max, Kristián, Jakub, Štěpán

Miléťané: Kaudy, Tůmič, Skalič

Platóňané: Pavel, Dominik, Míša, Tomáš

Atomisté: David, Honza, Dan, J.A.H

02-pokoje-kluci-1-3.jpg

03-pokoje-kluci-4-5.jpg

Kynistky: Áňa, Linda, Míša, Ema

Sofistky: Šárka, Verča, Terka, Kája

Aristotelky: Aneta, Katy, Didi

Eleatky: Olivka, Adélka, Stela, Klári, Bára Š.

Pluralistky: Tereza, Doubravka, Niki, Peťa M., Klára M.

Hérakleitoňanky [Héry]: Eliška, Evička, Naty R., Naty M.

04-pokoje-holky-1-3.jpg

05-pokoje-holky-4-6.jpg

 

 

 

DEN PRVNÍ

ČTVRTEK 12. DUBNA 2018

„Nejtěžší věc: poznat sám sebe. Nejsnadnější věc: radit druhým.“

Thalés Milétský
 

Začínáme pěkně zostra: disciplínou pro antické siláky. KLIKY na dvě minuty, započítávané do historicky už XI. DIAGNOSTIKY, hlídají trenéři nejpřísněji v dějinách, a tak není divu, že nikdo ze 44 účastníků antické univerziády nepřekročí 100 opakování. Tedy ani jediná z 25 dívek, které dělají mnohem jednodušší kliky s oporou kolen. Vítězí Linda před Evičkou a Áňou. Mezi chlapáky jsou k vidění výkony jak z antických bájí: nejmužnější kliky předvádí Šampi a i tak jich dá nejvíc. Stříbro bere druhý z Davidů Kaudy a bronz Adam.

06-kliky.jpg

Druhou disciplínou úvodního dne je ŠVIHADLO POPŘEDU na jednu minutu. Zlato mezi ženami bere suverénně Áňa, stříbro Katy a bronz Linda. Mezi muži je konkurence obrovská, na stupně dokonce nedosáhne velká hvězda minulosti Filip Skala. Ba ani zbylé dvě legendy nevyhrají: Vrtík bere stříbro a Šampi bronz. Zlatý rybník všem vypálí životním výkonem bez jakékoliv chybičky Maximus Brutus Lebedus. Švihadlo popředu se počítá i do soutěže týmů. Jak to dopadne?

 

TÝMOVÉ ŠVIHADLO ŽEN: 1. Kynistky 482 přeskoků, 2. Aristotelky 441, 3. Sofistky 390, 4. Eleatky 371, 5. Héry 368, 6. Pluralistky 204.

TÝMOVÉ ŠVIHADLO MUŽŮ: 1. Sókratikové 472 přeskoků, 2. Pythagorejci 427, 3. Platóňané 387, 4. Miléťané 384, 5. Atomisté 215.

 

07-cooper.jpg

Pravým vrcholem 1. dne je ale jako na každém soustředění COOPERŮV TEST = běh na 12 minut. Antický pískový ovál „stadio“ je svědkem několika nezapomenutelných příběhů. Rozhodně k nim patří velký boj o zlato mezi malými kluky, kde Míša nahání Pavla jedenáct a půl minuty, nestačí až v samotném závěru, pro bronz finišuje Tomáš. Skvělou vytrvaleckou formu si přiváží do Mšena Kája Svobodová a mezi mladšími dívkami utahá hvězdu minulých let Olivku opravdu na hranici totálního vyčerpání a pravých antických slz. Bronz získává – proti zástupu mnohem starších slečen – úžasná Klári Vokáčová. Mezi ženami hoří boj o vítězství do poslední vteřiny, jen pár kroků nakonec dělí zlatou Áňu, stříbrnou Verču a bronzovou Šárku, na fenomenální vytrvalkyni Katy dokonce ani placka nezbyde. Oslavou mužné síly je poslední běh dne velkých chlapů: v Desné 2017 skvěle běhající Kaudy si troufá na zlato, ale nakonec je rád za bronz. Kristián totiž závodí fantasticky a za téměř tři uběhnuté kilometry bere stříbro. Král Cooperu je ale daleko, předaleko. Šampi ukrajuje ovál za oválem ve strojovém tempu a ač je brzy jasné, že zvítězí s ohromujícím náskokem, stupňuje svůj běh minutu od minuty až k novému rekordu Akademie: za 12 minut pokoří hranici 3,2 kilometru! I Cooper se počítá (nejlepší tři výkony z každého týmu) do soutěže pokojů. Nejvíce bodů posbírají Sókratikové a Sofistky.

 

COOPERŮV TEST  MUŽŮ: 1. Sókratikové 7904 metrů/součet tří výkonů, 2. Miléťané 7865 metrů, 3. Platóňané 7830 metrů, 4. Pythagorejci 7732 metrů, 5. Atomisté 6208 metrů.

COOPERŮV TEST  ŽEN: 1. Sofistky 7813 metrů/součet tří výkonů, 2. Kynistky 7399 metrů, 3. Aristotelky 7330 metrů, 4. Eleatky 7095 metrů, 5. Pluralistky 6280 metrů, 6. Héry 6073 metrů.

 

TITULY 1. DNE

HRDINA DNE: Šampi = 3,2 kilometru za dvanáct minut? Nešlo volit jinak…

HRDINKA DNE: Klári = Cooper z říše snů, mnohem starší dívky se jí dívaly na záda

BOJOVNÍK DNE: Míša = nikdo ve dvanáctiminutovce tak netrápil fenomenálního Pavla

BOJOVNICE DNE:  Aneta = vítězka nad sebe samou: přes 2 km, kdo by to dřív řekl?

 

POŘADÍ TÝMŮ PO 1. DNU

MUŽI: 1. Sókratikové 27 bodů, 2. Miléťané 17, 3. Platóňané 16, 4. Pythagorejci 15, 5. Atomisté 4.

ŽENY: 1. Kynistky 21 bodů, 2. Aristotelky a Sofistky 15, 4. Eleatky 8, 5. Pluralistky a Héry 4.

 

 

 

DEN DRUHÝ

PÁTEK 13. DUBNA 2018

„Pravé a dokonalé přátelství znamená spojit mnoho srdcí a těl v jedno srdce a jediného ducha.“

Pythagoras
08-2.-den.jpg

Bohové z Olympu, díky! Máte nás evidentně rádi... Od rána pálí slunce, teplota rychle stoupá ke dvaceti stupňům. Loňský závěr univerziády, kdy nám ve Mšeně sněžilo, se letos evidentně konat nebude. Dorazilo za námi léto!

 

Antického horka využíváme k brzkému zahájení disciplín 2. dne. Tou první je ŠVIHADLO POZADU na 1 minutu. Lehké zklamání ze čtvrtka si něm přelepují hlavně velcí skákači David s Filipem. Šampi se připraví mnohem důkladněji a se 182 přeskoky vzad za minutu nedává nikomu šanci. Skalič, včera bez medaile, si jde se 142 pokusy pro jasné stříbro, bronz patří za 114 přeskoků Vrtíkovi. Mezi ženami opět vítězí Áňa (158), včerejší medailistky Katy a Lindu však tentokrát střídají Šárka (134) a Aneta (129). Čtyřdílná Švihadliáda se tímto dostává do poloviny, zároveň se ale ke druhému zápisu do tabulek dostává Diagnostika. Do níž se totiž tradičně počítá takzvané INDIVIDUÁLNÍ ŠVIHADLO, což je jediná dvoudenní disciplína Akademie. Jde totiž o součet skákání popředu a pozadu. Jak dopadne?

09-svihadlo.jpg

INDIVIDUÁLNÍ ŠVIHADLO MUŽŮ: 1. Šampi 349 přeskoků, 2. Skalič 300, 3. Max 288.

INDIVIDUÁLNÍ ŠVIHADLO ŽEN: 1. Áňa 348 přeskoků, 2. Katy 301, 3. Linda 274.

 

Jestli byl atletickým vrcholem čtvrtka Cooper, dnes jím je určitě STADIODROMOS, nejstarší běžecká disciplína světa, v níž se jako jediné soutěžilo na prvních starořeckých hrách pod Olympem. Sprint na zvláštní vzdálenost 192,27 metrů čili 600 olympijských stop aneb 100 kroků Hérakla, syn boha Día, je ve Mšeně klasickým bojem o pozice: žádné dráhy, hromadný úprk a kdo je první v cíli, je vítězem. Mezi ženami se první stadiodromovou legendou v dějinách Akademie stává Áňa, na speciálním vyhlašování ji večer na stupně doprovodí Naty R. a Aneta. Chlapům vládne Max před dvojicí Davidů = Šampim a Kaudym…

10-stadiodromos.jpg

Ještě než nad Mšenem zavoní skvělý oběd, zvládáme nejtěžší silový maraton, ozdobu Diagnostiky, tradiční PYRAMIDU, tedy sérii 10 dřepů, 10 kliků, 10 sedlehů, 9 dřepů, 9 kliků, 9 sedlehů a tak dále přes 8-8-8, 7-7-7 až po 1-1-1. Mezi muži překvapuje bronzem mladý Pavel Lux, stříbro patří Maxovi a zlato Šampimu. Mezi ženami se vypne k úžasnému představení Linda, obhajuje zlato z léta a živí naději, že by mohla po Desných 2016, 2017 a Mšeně 2017 ovládnou čtvrtou Diagnostiku v řadě. Ale konec ještě není. Stříbro z Pyramidy bere Terka Prejsová a bronz Kája Svobodová – na univerziádu si obě mladé pistolnice přivezly formu jako hrom.

11-pyramida.jpg

Polední klid patří tu opalovačce, tu obíhačce, tu předkrmu diskotéky v karavanu Miléťanů. Jen málokdo vyloženě odpočívá – přitom by měl. Vždyť první odpolední disciplínou je třetí díl atletického pětiboje: po slavném Stadiodromu jde o DOLICHOS = běh delší, v případě univerziády konkrétně na dva velké ovály, tedy 740 metrů. Mezi muži nenechává nikoho na pochybách o úžasné vytrvalostní formě Šampi. Druhý dobíhá Kaudy a třetí Kristián – celá trojka tím dělá výrazný krok k medailím z celého atletického pětiboje. To samé platí u žen. Zlatá Áňa, stříbrná Verča, bronzová Šárka – a stejné je to i průběžně v pětiboji.

12-dolichos.jpg

Ryzí odpoledne patří výletu do města: hry, vtípky, nějaký ten nákup a první viditelné sympatie mezi nejstaršími kluky a slečnami – Akademie se zkrátka baví. A to nás na ní baví!

 

Po návratu pod Olymp se linou i vinou z mraků provazy deště – Bohové nás mají opravdu rádi: slejvák hustý jako Athény spouští minutu po našem příchodu na pokoje. Uff! To bylo těsný…

13-s-l.jpg

Naštěstí pro poslední individuálnín disciplínu dne sucho venku nepotřebujeme: SED-LEHY na dvě minuty se konají v přístřeší Akropole. A ta vidí tolik skvělých vzepjetí sil Akademiků, až se z toho stěny třesou. Mužům jasně vládne dvojka Šampi (104) a Vrtík (102), Kristiánovi stačí na třetí místo 75 lehsedů. Ženy atakují devadesátku. Áňa ji trefí přesně (90) a bere stříbro, Linda vytáhne sedleh navrch (91) a vítězí. Neskutečný progres ukazuje Terka Prejsová: ještě v Desné 2017 s 50 sedlehy daleko vzadu, nyní se 78 na medaili. Skvěle, Tearis!

14-prezentace.jpg

Čas povečeřový věnujeme PREZENTACI FILOZOFICKÝCH ŠKOL. Někdo jen vypráví, někdo přidává scénky – a ta, co ukáží o principech sofistiky Šárka, Verča, Terka, Kája  zkrátka nemá chybu. Celá Akropole včetně malých ani nedutá, celá Akropole včetně velkých kluků po skončení scény uznale tleská. Teda holky! I hra kvartetu Áňa, Linda, Míša, Ema o Diogénovi v sudu a Alexandrovi Velikém zanechá v účastnících univerziády podobně jako karetní přednáška Aristotelek skvělý dojem. A konečné pořadí další týmové disciplíny?

 

PREZENTACE ŠKOL: Sofistky 11 bodů, Aristotelky 10, Kynistky 9, Pythagorejci 8, Sókratikové 7, Pluralistky 6, Eleatky 5, Platóňané 4, Héry 3, Miléťané 2, Atomisté 1.

 

 

Pýthia

aneb

Akademie v Delfské věštírně

 „Snadno odpustíme dítěti, které se bojí tmy. Opravdovou životní tragédií však je, když se lidé bojí světla.“
Platón

15-pythia.jpg

Úkol na podvečer zněl jasně: zjistěte si co nejvíc o slavném vojevůdci Alexandrovi III. Makedonském. K čemu to? K návštěvě slavné věštírny Delfy. Do ní si v dlouhém pátečním večeru (a noci) zve triumvirát D-V-P postupně všech 11 filozofických škol a diskutuje s nimi o slavné antické historii. A všem klade 11 záludných otázek právě o Alexandrovi Velikém. Některé jsou lehké: třeba, jak se mu říkalo, který slavný filozof ho vychovával nebo jaká města a kde zakládal. Jiné náročnější: kde se narodil, kde zemřel, jak se jmenoval jeho kůň a čeho se tento kůň bál či jakou obří říši Alexandr dobyl a na území jakých dnešních států se rozkládala. Některé jsou vyloženě náročné, ať už jde o jména jeho rodičů nebo všech tří oficiálních manželek. Dech všem vyráží znovu Sofistky: z 15 možných bodů získávají 13. O jedenáct víc než Platóňané…

 

PÝTHIA: Sofistky 13 bodů, Kynistky a Sókratikové 9, Aristotelky a Pythagorejci 8, Eleatky 7, Pluralistky 5, Miléťané 4 ½, Atomisté a Héry 4, Platóňané 2.

 

TITULY 2. DNE

HRDINA DNE: Dominik J. = parádní Stadiodromos, parádní Dolichos a nejpoctivější Pyramida, celý den dřel pro svůj dobrý pocit

HRDINKA DNE: Bára Š.= hvězda hvězd z Delfské věštírny

BOJOVNÍK DNE: Honza H. = nejbojovnější puška mladého pokoje, bez diskuze!

BOJOVNICE DNE:  Olivka = zase na krev, v Dolichos dokonce skutečnou

 

POŘADÍ TÝMŮ PO 2. DNU

MUŽI: 1. Sókratikové 43 bodů, 2. Pythagorejci 31, 3. Miléťané 23 ½, 4. Platóňané 22, 5. Atomisté 9.

ŽENY: 1. Kynistky a Sofistky 39, 3. Aristotelky 33, 4. Eleatky 20, 5. Pluralistky 15, 6. Héry 11.

 

 

 

DEN TŘETÍ

SOBOTA 14. DUBNA 2018

„Kdo chce hýbat světem, ať nejprve hýbe sám sebou.“

Sokrates
16-3.-den.jpg

Znáte ten rým? „Každý náš den začíná švihadlem!“ Tím sobotním je KOMBINOVANÉ ŠVIHADLO OVOV na dvě minuty se střídáním čtyř stylů (vzad-vpřed-vajíčko-střídnonož). Poprvé mezi ženami nevítězí Áňa – před startem si nezkontroluje tkaničky, což ji přibrzdí „jen“ na 255 přeskoků a končí druhá, těsně před mladší sestrou Adélkou (247), překvapením dne. Zlatou šanci sebere Katy, na 292 nemá nikdo odpověď. Kluci jsou tentokrát o dost lepší, Katy přeskáče celá trojka Šampi (318), Kristián (310), Skalič (293).

17-stafeta.jpg

Švihadlo je velkou disciplínou, ale zároveň svěží rozcvičkou na krásné dopoledne na atletickém stadionu v centru Mšena. Tentokrát tedy nikoliv na pískovém antickém ovále, ale na moderním tartanu vrcholí soutěž týmů. A hlavně mezi ženami je o co běžet. Vždyť Kynistky a Sofistky mají na prahu posledního dne týmových disciplín shodný počet 39 bodů. Je jasné, že kdo vyhraje BĚH NA 4x200 METRŮ, vyhraje i celkové zlato. Dlouho to vypadá na Sofistky, vedou ještě (a docela o dost) po poslední předávce, na závěrečné dvoustovce ale předvede Áňa finiš z říše snů a přináší štafetový kolík do cíle na 1. místě. U kluků není o celkovém triumfu Sókratiků pochyb, ve štafetě si ho jistí bronzem, díky skvělému výkonu Skaliče, který musí za tříčlenný pokoj běžet první i poslední úsek, vítězí Miléťané.

 

ŠTAFETA MUŽŮ: 1. Miléťané 2:12 minuty, 2. Pythagorejci 2:14, 3. Sókratikové 2:24, 4. Platóňané 2:37, 5. Atomisté 2:58.

ŽENY: 1. Kynistky 2:28 minuty, 2. Sofistky 2:30, 3. Héry 2:31, 4. Aristotelky 2:35, 5. Eleatky 2:48, 6. Pluralistky 2:50.

18-skok.jpg

Antickou káru individuálních disciplín posouváme blíž k cíli už čtvrtým dílem atletického pětiboje – SKOKEM DALEKÝM: pět metrů z loňska sice Maximus Brutus nezopakuje, ale 485 cm mu i tak stačí na vítězství. Šampi však zaostává o jedinou antickou stopu a za 459 cm bere stříbro, Kristián za 444 cm bronz. Z žen letí nejdál Áňa Šimíčková (435) před Míšou Bartoškovou (409) a Naty Mlchovou (401).

a-run-zen.jpg

Po dalším skvělém obědě, kdy na talířích opět nezbyde skoro nic, a vydatném poledním klidu, přichází vrchol dne: čtvrtý závod akademického A-SERIÁLU 2018 a hlavně poslední disciplína atletického univerziádního pětiboje: A-RUN. Běží se tedy jak o body celoroční soutěže, vyhlašované v prosinci, tak o umístění, které rozštípne celý mšenský antický víceboj. A že je o co běžet. Jak v soutěži mužů, tak v soutěži žen, totiž zůstává ve hře o ty velké medaile čtyři, spíš pět adeptů. Mezi muži vede Šampi o šest bodů před Kaudym. Na průběžně třetího Maxe ale hledí s bronzovou touhou a jen s tříbodovou ztrátou Kristián a ani Filip o osm bodů zpět ještě není bez šance. Mezi dívkami jsou zlato Áni a stříbro Verči ložené docela jistě. Třetí Šárku a čtvrtou Katy ale dělí jediný bod a je jasné, že ta, co doběhne do cíle dřív, urve bronzovou medaili. Nepřekvapí-li tedy zatím pátá Naty, tři bodíky zpět. Ale to se nestane, Naty dobíhá na konci desítky a v celkovém pořadí se naopak propadá na šesté místo, dostává se před ní Linda. Áňa s Verčou svedou krásný boj o třetí místo v A-runu, rozhodne až cílová fotografie, celkově si však dělí v pětiboji zlato se stříbrem. Ač vyčerpané, září štěstím! To nej se ale odehrává na čele: Katy od prvního kola nasazuje vražedné tempo, za vítězstvím a zároveň obhajobou bronzové atletické medaile ze Mšena 2017 uhání jak smyslů zbavená a i když se Šárka snaží, dobíhá s odstupem druhá a v celé atletice bude bramborová…

A-RUN ŽEN [1500 METRŮ & 4x10 ANGLIČÁKŮ]: 1. Katy 8:09 minuty, 2. Šárka 8:27, 3. Áňa 8:48, 4. Verča 8:48 – stejný čas, 5. Linda 9:09, 6. Ema 9:10, 7. Míša 10:03, 8. Doubravka 10:05, 9.-10. Eliška a Naty R. 11:11, 11. Didi 11:14, 12. Aneta 11:37, 13. Naty M. 12:03, 14. Tereza 12:11.

19-a-run.jpg

Mezi chlapáky potvrzuje běžeckou suverenitu Šampi, s angličáky se mazlí, běh si užívá a zbytku pole ukazuje celý A-run záda. Nejblíže se mu na ně dívají Kaudy s Kristiánem, Max na ztrácí přes minutu, což znamená jediné: medaili z pětiboje přepouští Kristimu – po loňském stříbru skončí letos stejně jako jeho mladší spolužačka z gymplu Šárka bramborový…

A-RUN MUŽŮ [1500 METRŮ & 4x10 ANGLIČÁKŮ]: 1. Šampi 7:11 minuty, 2. Kaudy 7:36, 3. Kristián 7:44, 4 Max 8:56, 5. Jakub 9:59, 6. Štěpán 10:28, 7. Vašek 10:52, 8. Skalič 12:19, 9. Tůmič 12:20, 10. Meci nedokončil, Vrtík nenastoupil.

a-run-malych.jpg

V bězích mladých se hraje hlavně o to, zda po výhrách v Cooperu a Dolichos ovládnou i poslední třetí vytrvalostní běh Pavel Lux s Kájou Svobodovou. Stane se, i když Míša a Evička jim nedají výhry zadarmo…

A-RUN MALÝCH KLUKŮ [1500 METRŮ & 4x10 ANGLIČÁKŮ]: 1. Pavel 7:56 minuty, 2. Míša 8:18, 3. Tomáš 9:18, 4. Dominik 9:32, 5. Honza 9:43, 6. Dan 10:53, 7. David 12:51, 8. J.A.H. 14:53.

A-RUN MALÝCH HOLEK [1500 METRŮ & 4x10 ANGLIČÁKŮ]: 1. Kája 8:38 minuty, 2. Evička 8:45, 3. Terka 9:11, 4. Olivka 9:29, 5. Klári V. 9:53, 6. Bára 10:00, 7. Adélka 10:20, 8. Stela 10:51, 9. Klára M. 10:55, 10. Péťa M. 13:15, 11. Niki 13:33.

Nejtěžší závod a zároveň oba nejnáročnější víceboje – Atletiku s Diagnostikou – máme za sebou, což znamená, že se může pomalu chystat oheň pod antickou kýtou na velkou grilovací párty pod Olympem.

20-sprint.jpg

Jeden víceboj se však dosud vůbec nerozjel: čtyřboj zvaný Hbitý tygr si trenéři nechali úmyslně až nakonec: tři disciplíny na sobotní podvečer, čtvrtou finálovou na nedělní dopoledne. Tou první je třicetimetrový SPRINT SE ŠVIHADLEM: tradičnímu vítězi této svižné disciplíny Maxovi se sekne švihadlo hned na startu, naučený čas pod pět sekund z Desné nezopakuje a nakonec odchází ze sprintu „až“ se stříbrem – poráží ho bezchybný Šampi, bronz bere Skalič. Mezi dívkami exceluje Áňa, druhá dobíhá Verča a třetí Linda.

21-zabak.jpg

Po půlhodinové pauze, kdy organizační tým travnatou dráhu zkracuje z třiceti na dvacet metrů, se Hbitý tygr posouvá k 2. dílu: ŽABÁKU: pro mnohé natažené nožky se stává tahle disciplína téměř neřešitelnou, právě proto ji nechali trenéři až na konec soustředka: z mužů vůbec nenastupují Kaudy, Meci, Adam, Vrtík, Filip, nedokončí Jakub, čehož využívá mladá krev. Za vítězným Maxem a druhým Šampim si s balonem v ruce doskáče k bronzu Pavel Lux. U dívek vítězí Katy před Anetou a Eliškou.

 

Úplně posledním sportovní výkonem soboty je po další půlhodinové pauze těsně před večeří KAČÁK: valení míče pod dlaní s kačím krokem. Mezi chlapci vítězí s obrovským náskokem Šampi, stříbro bere Max a bronz Štěpán. Holkám vládne Eliška, druhá vidí cíl Katy a třetí Naty R.

22-kacak.jpg

Co to znamená před nedělním finále na Bosu ve Hbitém tygrovi? Vede ho Šampi o dva body před Maxem, v pouhých pěti bodech jsou na 3.-6. místě narovnaní Kristián, Pavel, Štěpán a Tomáš. U dívek vede Katy o bod před Anetou a o dva před Eliškou, zezadu budou zítra na hbitotygří bednu útočit průběžně čtvrtá Áňa, pátá Naty a šestá Didi.

23-narozky.jpg

Teď už ale do gala: po ceremoniálu s předáním diplomů čeká celou Akademii jak vnější párty s grilováním, tak vnitřní s diskotékou a navrch překvapením: hned tři členové AVSP slaví 14. narozeniny a Adam, Šárka a Kaudy se dočkají nejen písně „Happy Birthday“, ale i velkých narozeninových dortů. Velkolepá zábava může začít… Zasloužíme si ji!

24-kejta.jpg

 TITULY 3. DNE

HRDINA DNE: Pavel L. = třetí vytrvalostní běh, třetí zlato mezi mladými kluky…

HRDINKA DNE: Kája S. = třetí vytrvalostní běh, třetí zlato mezi mladými holkami…

BOJOVNÍK DNE: Vašek V. = hlas lidu, hlas bohyň, zvolen dívkami

BOJOVNICE DNE:  Stela = bojovnice dne? Ne! Celého soustředění!

 

POŘADÍ TÝMŮ PO 3. DNU

MUŽI: 1. Sókratikové 53 bodů, 2. Pythagorejci 43, 3. Miléťané 38 ½, 4. Platóňané 26, 5. Atomisté 10.

ŽENY: 1. Kynistky 47, 2. Sofistky 46, 3. Aristotelky 38, 4. Eleatky 23, 5. Pluralistky a Héry 17.

 

 

 

DEN ČTVRTÝ

NEDĚLE 15. DUBNA 2018

„Jsme tím, co opakovaně děláme. Dokonalost není čin, ale zvyk.“
Aristoteles
25-4.den.jpg

Ú-la-lá! V kolik jsme šli na kutě? Tak šílené to být nemohlo, protože na snídani se trousí první Akademici hned v osm. Získávají tím výhodu na poslední sportovní disciplínu celé antické univerziády: BOSU tradičně uzavírá Hbitého tygra – vůbec nejdramatičtější víceboj celého Mšena 2018. Vždyť Šampiho a Maxe dělí jen dva bodíky a o bronz pojuje v pěti bodech Kristián, Pavel, Štěpán a Tomáš. Kristi ale nenechá nikoho na pochybách, kdo ji uzme – na kloboučku skáče přes tři a půl minuty, v Bosu jasně vítězí a celkový tygří bronz bude jeho. Max Lebeda už měl dvakrát hbité zlato na dohled, už si na něj sahal, ale vždy právě to skákání… před rokem ve Mšeně se udržel tři vteřiny, skončil třiadvacátý a ze zlata byl jen bronz. A Desná 2017? Tam Max vyhrál všechny tři disciplíny, ale z Bosu spadl už po čtyřech sekundách, skončil čtyřiatřicátý a místo zlata škrábal jen brambory. Tentokrát už si dává pozor, přenáší se přes úvodní krizi, na Bosu drží přes minutu – a háže tím pořádnou rukavici Šampimu. Ten je ale na Bosu jako doma, v pohodě si hlídá Maxův čas 1:12,75, lehce se přes něj přenáší a obhajuje tygří zlato. Překvapení mužské Bosu se jmenuje Míša Polka: jeho čas z úvodu dne 1:44,47 překonává jediný Kristián a Michael bere z poslední disciplíny nečekané stříbro.

26-bosu.jpg

Mezi dívkami je to velká hra nejen na samotné Bosu, ale hlavně v celé Hbité tygřici. Za vedoucím duem Katy + Aneta jdou po medaili i Áňa, Naty, Didi a Eliška. První se odstřeluje Naty, pět sekund znamená až 32. místo a pád z medailové hry. Ke stupňům má nyní nejblíž stejně jako před rokem Áňa – výkon 40,04 sekundy ale nakonec nestačí: obhájkyně stříbra Eliška vydrží sice „jen“ 24,17 vteřiny, s Aničkou ale prohrává pouze o sedm bodů, což ji o jediný bod stačí, aby zůstala v Hbité tygřici před ní. Jsou tu ale ještě tři kandidátky. Hlavně vedoucí žena víceboje Katy: jenže ta spadne už po 23 sekundách, končí sedmnáctá a ze zlaté pozice padá až na čtvrtou. Černý kůň se jmenuje Didi. Už tolikrát jí v tolika vícebojích AVSP utekla medaile o maličký kousíček a nakonec se k ní proskáče dnes, kdy to nejmíň čekala. Časem 1:27,27 je ze všech dívek nejlepší, Bosu ovládá, což znamená, že se nakonec o jeden jediný bod (38) posouvá jak před Katy (39), tak před Elišku (39) na celkové tygří stříbro! O zlatu není pochyb. Vítězka předchozích Hbitých tygřic ze Mšena i z Desné Aneta si hlídá zlato s velikým přehledem, za výsledek 1:23,25 bere bosí stříbro a suverénní hbité zlato (27).

venec.jpg

Doskákáno, dobojováno! Univerziáda Mšeno 2018 je minulostí. Né. Vlastně ještě nééééééé! Protože kdo nepřebere ceny, nemůže být prohlášen na vítěze. Akademici se tak převlékají do slavnostního a přesně v 11:11 dopoledne nastupují na prosluněné travnaté náměstí před Olympem, aby převzali odměny za všechny čtyři víceboje. Jak dopadly?

 

 

 

Vyhlášení pod Olympem

aneb

Jak to letos všechno dopadlo?

36-ceremony.jpg

 

VII. ATLETICKÝTIBOJ

MUŽI

„Pořádný muž nedělá nic napůl.“
Sokrates
33-atleti.jpg

Nejprestižnější z vícebojů se konal poprvé už v roce 2011, od té doby prošel pramálo změnami – až letošek přinesl revolucičku. Zůstal sice Cooper, A-run a skok, ale sprint na 60 metrů na tartanu nahradil přitažlivý antický Stadiodromos na staré pískové trati. Na ní se nakonec běžela i druhá novinka Dolichos, která nahradila Nížku – ta chyběla vůbec poprvé. Žádná z těchto změn nevadila Davidu „Šampimu“ Šprinclovi. Soutěžemi procházel jistě, ač mu přijela největší konkurence v dějinách. Ale na třech delších tratích utekl všem o parník, ve Skoku a Stadiodromu bral stříbro a atletiku ve Mšeně ovládl potřetí v řadě. Po letech se do Mšena vrátil i druhý David „Kaudy“ Kaucký a i když Šampiho neproháněl zdaleka tak jako v létě v Desné, stříbro si pohlídal s velkou jistotou: byl druhý v A-runu i Dolichos, třetí ve Stadiodromu a Cooperu, ve skoku bral brambory. Až v poslední disciplíně se prodral k bronzu Kristián „Kristi“ Urban – Stadiodromos mu nevyšel, ale ve zbylých čtyřech disciplínách byl na bedně, takže nakonec odsunul k bramborám loňského atletického vicešampiona Maxe „Maxima Bruta“ Lebedu, vítěze sprintu na starém stadio a v doskočišti. Z mladých ukázali extratřídu hlavně Pavel „Luxík“ Lux, celkově pátý a Michael „Myšák“ Polka, v součtu osmý. Hezký návrat mezi atletické borce se povedl protřelým vícebojařům: celkově šestému Filipu „Skaličovi“ Skalovi, sedmému Adamu „Tůmičovi“ Tůmovi a devátému Štěpánu „Kýta“ Mákovi. Z nováčků byl nejlepší Dominik „Domi“ Jistebnický, který se vešel do elitní desítky.

 

 

ŽENY

„Tak jako feny a psi vykonávají stejné služby při hlídání i lovu, tak v dokonalé obci mají být ženy účastny týchž prací jako muži.“
Platón

34-atletky.jpg

U dívek nebylo o královně nejmenších pochyb. Anička „Áňa“ Šimíčková vládla oběma kratším běhům, všem uletěla v pískovišti, skvělým závěrem ovládla Cooper, takže jedinou nezlatou disciplínou pro ni byl „až“ bronzový A-run. Premiéru jako hrom předvedla v atletice Veronika „Čertice“ Pfeiferová. Tak soustředěný výkon Akademie od novicky ještě neviděla. Kam vystartovala, tam byla vidět, neztrácela dech a to všechno dohromady Verču vystřelilo až ke stříbrné medaili, a to s obrovským náskokem. O bronz bojovali reálně jen tři ženy. Nakonec se ho povedlo v napínavé bitvě obhájit Katy „Velké srdce“ Lebedové. Obstojně zvládla sprint, zabojovala v doskočišti, což ji před závěrečným A-runem postavilo do role „teď, anebo nikdy!“ A Katy tuhle výzvu zvládla, A-run jasně vyhrála a rozzářila se do bronzova. Jediný bod nakonec ztratila na Katy Šárka „Sofistka“ Pavlínová. Katy sice porazila ve Skoku, Dolichos i Cooperu, ale hodně ztratila na krátkém Stadiodromu a přímou bitvu o bronzovou medaili pak prohrála v A-runu. V nelehké roli obhajovat „rok 2017 = rok snů“ přijela do Mšena Linda „Diogénka“ Šprinclová. Přesně před rokem ve Mšeně 2017 vybojovala svou první velkou atletickou medaili – stříbrnou, aby pak v Desné 2017 šokovala neskutečným závěrem desetiboje, kde si sáhla na životní zlatý úspěch. Do Mšena 2018 nepřijela fit, ale dřela, jak ji známe, a ve Stadiodromu, Cooperu, A-runu i Skoku se vždy vešla do elitní pětky. Dolichos ale s nataženým svalem prakticky jen odpoposkákala, skončila v něm na 29. příčce. Při tom všem musí být s celkovým 5. místem spokojená. V rychlostních disciplínách úžasná, ve vytrvalostních velmi laxní – to je vizitka Naty „Héry“ Ryšlavé, v pětiboji to stačilo na elitní šestku. Kde je Kája, tam je Terka. Pro dvě nerozlučné kamarádky, ve Mšeně 2018 oblékající trikoty Sofistek, to prostě nikdy nemůže dopadnout jinak. Na 7. místo to nakonec dotáhla Karolína „Kája“ Svobodová – na univerziídě neuvěřitelně vytrvalá: vyhrála všechny tři dlouhé běhy mladých holek. To je jí dvojče Terka „Tearis“ Prejsová opět ukázala, že Káju vždy roznese ve sprintech, což jí vyneslo 8. místo. O pět míst proti Mšenu 2017 – ze čtvrté na devátou příčku – spadla Didi „Bučila“ Dindošová: hlavně proto, že jí to na jaře 2018 neběhá zdaleka tak, jak jsme od ní zvyklí. Ale to se od května změní: však na A-crossu uvidíte! Nakonec ji k devítce při stejných bodech s Emou „Pták Fénix“ Ježkovou pomohla desátá pozice na Cooperu, kde Ema doběhla až třicátá.

mseno-2018-atleticky-petiboj.jpg

MEDAILISTÉ ATLETICKÝCH PĚTIBOJŮ

I. MŠENO 2011: 1. Matyáš Kasal, 2. Vojtěch Wojnar, 3. David Šprincl

II. MŠENO 2012: 1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Tomáš Beran

III. MŠENO 2013: 1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Matěj Bušek

IV. MŠENO 2014: 1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Radek Šiler

V. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Martin Hošek

VI. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Max Lebeda, 3. Martin Hošek

VI. MŠENO 2017: 1. Anna Šimíčková, 2. Linda Šprinclová, 3. Katy Lebedová

VII. MŠENO 2018: 1. David Šprincl, 2. David Kaucký, 3. Kristián Urban

VII. MŠENO 2018: 1. Anna Šimíčková, 2. Veronika Pfeiferová, 3. Katy Lebedová

 

 

 

 

11. DIAGNOSTIkA

31-diagnostikari.jpg

Zatímco v atletice to chce i kapku talentu a ve Hbitém tygrovi i krapet štěstí, Diagnostika je hlavně o pravidelném tréninku. Snad proto se v tomto víceboji pohybují na čele stále stejné tváře. David „Šampi“ Šprincl vyhrál už svou desátou zlatou z Diagnostiky a nikdo na to nemůže říct ani popel – David ovládl víceboj s neuvěřitelným náskokem 57 bodů! Zato druhého, třetího, čtvrtého a pátého dělilo bodů jen šest. Hlavně životní výkon v závěrečném sobotním švihadle OVOV vynesl ke stříbru Kristiána „Kristi“ Urbana. S kariérou závodníka, neb ve Mšeně prohlásil, že v srpnu v Desné už přejde do trenérského týmu, se skvěle rozloučil Max „Maximus Brutus“ Lebeda – bronz mu sluší, zasloužil si ho poctivými výkony a nakonec neskončil jen u diagnostického cenného kovu.

32-diagnostikarky.jpg

Zatímco v atletice ji zranění limitovalo, ve svých oblíbených silových disciplínách se jím rozhodit nenechala: po zlatech z Desné 2016, 2017 a loňského Mšena vyhrála už počtvrté za sebou Diagnostiku Linda „Bojovnice ze sudu“ Šprinclová. O triumfu rozhodla hlavně v Pyramidě, kterou hnala jak utržená ze řetězu a časem 2:54 porazila o pětadvacet sekund Aničku „Áňu“ Šimíčkovou –  počtvrté v řadě stříbrnou. Bronz ze Mšena 2017 obhajovala Katy, z Desné 2017 zase Evička – a obě tuhle přetahovanou kdo s koho nakonec ukončily remízou 41:41. O bronzu pro Evičku „Úsměv teenagerky“ Tůmovou nakonec rozhodlo vyšší dílčí umístění: 2. místo z kliků zaplatilo víc než Katy 3. příčka z individuálního švihadla.

mseno-2018-diagnostika.jpg

MEDAILISTÉ VŠECH 11 DIAGNOSTIK
I. DESNÁ 2012: 1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Radek Šiler

II. MŠENO 2013: 1. David Šprincl, 2. Jaroslav Škoda, 3. Matyáš Kasal

III. DESNÁ 2013: 1. David Šprincl,  2. Matyáš Kasal, 3. Radek Šiler

IV. MŠENO 2014: 1. David Šprincl, 2. Jaroslav Škoda, 3. Filip Skala

V. DESNÁ 2014: 1. David Šprincl, 2. Jaroslav Škoda, 3. Filip Skala

VI. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Filip Skala

VII. DESNÁ 2015: 1. David Šprincl, 2. Vrtík Polka, 3. Radek Havlíček

VIII. DESNÁ 2016: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Hana Hušková

VIII. DESNÁ 2016: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Filip Skala

IX. MŠENO 2017: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Katy Lebedová

IX. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Max Lebeda, 3. Vrtík Polka

X. DESNÁ 2017: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Eva Tůmová

X. DESNÁ 2017: 1. David Šprincl, 2. Jan Mozga, 3. Adam Tůma

XI. MŠENO 2018: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Eva Tůmová

XI. MŠENO 2018: 1. David Šprincl, 2. Kristián Urban, 3. Max Lebeda

 

 

VII. ŠVIHADLDA

27-svihadliada-muzi.jpg

Mužská Švihadliáda sice začala překvapením, když hned ve čtvrtek vyhrál skákání popředu Max Lebeda, nakonec se ale vše vrátilo do starých kolejí a Maxe děj dalších dní poslal na 4. místo. K bronzu mu chyběl jediný bod, o ten tentokrát bronzově uhájil pověst excelentního skákače Vráťa „Vrtík“ Polka, který navzdory bolavé noze uhájil stupně vítězů na ne úplně oblíbeném sprintu. Návrat mezi šampiony ukázal s bravurou jednoho z nejlepších švihadlářů v Česku Filip „Skalič“ Skala. Sice tentokrát nevyhrál ani jednu ze čtyř disciplín, což překvapilo hlavně ve skákání pozadu, ale mezi elitou nechyběl nikdy, takže Vráťovi utekl o 17 bodů. Na výhru mu ale ještě 7 chybělo. David „Šampi“ Šprincl sice podcenil start popředu, pak si ale napsal  třikrát 1. místo a Švihadliádu ovládl posedmé za sebou. Na sedm pokusů slušná bilance…

28-svihadliada-zeny.jpg

Zatímco v Desné 2017 rozhodly dívčí klání na 1., 2., 3. místě pouhé dva bodíky, tentokrát byly odstupy větší, jména ale zůstala. „Velkému srdci“ Katy Lebedové – v Desné zlaté – vyneslo jisté skákání tentokrát stříbro. Katy si prohodila pořadí Aničkou „Áňou“ Šimíčkovou – ta se vrátila na trůn a přidala třetí zlato k těm z Desné 2016 a Mšena 2017. Třetí místo si vyskákala Linda „Švihadlová klapka“ Šprinclová – nasbírala 32 bodů, byla tak o tři body horší než Katy, zato o osm lepší než celkově čtvrtá Adélka Šimíčková.

mseno-2018-svihadliada.jpg

MEDAILISTÉ VŠECH SEDMI ŠVIHADLIÁD

I. DESNÁ 2014: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Vrtík Polka

II. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Martin Hošek

III. DESNÁ 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Víťa Jindřich

IV. DESNÁ 2016: 1. Anna Šimíčková, 2. Linda Šprinclová, 3. Hana Hušková

IV. DESNÁ 2016: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Radek Havlíček

V. MŠENO 2017: 1. Anna Šimíčková, 2. Linda Šprinclová, 3. Aneta Jeřábková

V. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Martin Hošek, 3. Max Lebeda

VI. DESNÁ 2017: 1. Katy Lebedová, 2. Anna Šimíčková, 3. Linda Šprinclová

VI. DESNÁ 2017: 1. David Šprincl, 2. Jan Mozga, 3. Vrtík Polka

VII. MŠENO 2018: 1. Anna Šimíčková, 2. Katy Lebedová, 3. Linda Šprinclová

VII. MŠENO 2018: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Vrtík Polka

 

 

VIII. HBITÝ TYGR

29-tygri.jpg

Tygr se konal poosmé: premiéru měl právě ve Mšeně v roce 2014. Od té doby zná jen dva mužské vítěze. Po premiérovém triumfu Matyáše Kasala získal dalších sedm tygřích zlatých placek David „Šampi“ Šprincl –  tentokrát hodně v pohodě: vyhrál Kačák i Sprint, v Žabáku bral stříbro a na Bosu bronz. Max Lebeda tradičně zářil ve všech třech rychlostních  disciplínách a konečně udržel koncentraci na Bosu, takže stříbro získal s velikým přehledem. Třetí muž na něj ztratil propastných 33 bodů a jmenuje se Kristián „Kristi“ Urbana. Čtvrtého Štěpána Máku udolal o deset bodů, a to hlavně díky sprintu, kde Štěpán ztratil 24 bodů.

30-tygrice.jpg

Dívčí zlato ze Mšena 2017 i Desné 2017 obhájila naprosto suverénně Aneta „Aristotelka“ Jeřábková. Hbitý tygr, to je její parketa, neb v něm rozhoduje rychlost a šikovnost, a toho má obojí Aneta plná lýtka, stehna, dlaně i hlavu. Skoro se nechce věřit, že když v Tygrovi startovala v Desné 2016 poprvé, skončila až osmá. Ještě větší příběh napsala ve Mšeně Diana „Didi“ Dindošová – když už trenéři vyhlásili při závěrečném ceremoniálu všechna místa od 25. po 3. a Didi to své stále nezaslechla, koukala údivem. Stříbro si ale zasloužila: za ty smolné roky a hlavně za úžasný výkon na Bosu, kde nenašla přemožitelku a katapultovalo ji to až k první velké medaili. Bronz získala Eliška „Héra“ Mrózová, ve Hbitém tygrovi vždy skvělá: však obhajovala mšenské stříbro a z bronzu určitě není smutná.

mseno-2018-hbity-tygr.jpg

MEDAILISTÉ SEDMI HBITÝCH TYGRŮ
I. MŠENO 2014: 1. Matyáš Kasal, 2. Metoděj Málek, 3. David Šprincl

II. DESNÁ 2014: 1. David Šprincl, 2. Jan Kuliš, 3. Martin Hošek

III. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Víťa Jindřich, 3. Filip Skala

IV. DESNÁ 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Jan Kuliš

V. DESNÁ 2016: 1. Anna Šimíčková, 2. Simona Havlíčková, 3. Linda Šprinclová

V. DESNÁ 2016: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Filip Skala

VI. MŠENO 2017: 1. Aneta Jeřábková, 2. Eliška Mrózová, 3. Anna Šimíčková

VI. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Martin Hošek, 3. Max Lebeda

VII. DESNÁ 2017: 1. Aneta Jeřábková, 2. Linda Šprinclová, 3. Bára Turková

VII. DESNÁ 2017: 1. David Šprincl, 2. David Kaucký, 3. Tomáš Novotný

VIII. MŠENO 2018: 1. Aneta Jeřábková, 2. Didi Dindošová, 3. Eliška Mrózová

VIII. MŠENO 2018: 1. David Šprincl, 2. Max Lebeda, 3. Kristián Urban

 

 

KONEČNÉ POŘADÍ TÝMŮ

MUŽI:

1. Sókratikové 53 bodů

2. Pythagorejci 43

3. Miléťané 38 ½

4. Platóňané 26

5. Atomisté 10

 

ŽENY:

1. Kynistky 47

2. Sofistky 46

3. Aristotelky 38

4. Eleatky 23

5. Pluralistky

6. Héry 17

35-tymy.jpg

 

VÍTĚZOVÉ 21 INDIVIDUÁLNÍCH KLÁNÍ UNIVERZIÁDY MŠENO 2017

Kliky: Šampi a Linda

Švihadlo popředu: Max a Áňa

Cooper: Šampi a Áňa (starší), Pavel a Kája (mladší)

Švihadlo pozadu: Šampi a Áňa

Stadiodromos: Max a Áňa

Pyramida: Šampi a Linda

Dolichos: Šampi a Áňa

Sedlehy: Šampi a Linda

Individuální švihadlo: Šampi a Áňa

Kombinované švihadlo OVOV: Šampi a Katy

Skok: Max a Áňa

A-run: Šampi a Katy (starší), Pavel a Kája (mladší)

Sprint se švihadlem: Šampi a Áňa

Žabák: Max a Katy

Kačák: Šampi a Eliška

Bosu: Kristián a Didi

Atletický víceboj: Šampi a Áňa

Diagnostika: Šampi a Linda

Švihadliáda: Šampi a Áňa

Hbitý tygr: Šampi a Aneta

Triastes: Šampi, Kája a Pavel

 

VÍTĚZOVÉ 6 TÝMOVÝCH KLÁNÍ UNIVERZIÁDY MŠENO 2017

Týmové švihadlo: Sókratikové a Kynistky

Týmový Cooper: Sókratikové a Sofistky

Prezentace antických škol: Sofistky

Pýthia: Sofistky

Štafeta na 4x200 metrů: Miléťané a Kynistky

Týmová soutěž: Sókratikové a Kynistky

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

how to write a compare and contrast essay thesis c90hrh

(Eugenesoola, 7. 4. 2023 9:40)


You said it very well.!
writing argumentative essays https://buyanessayscheaponline.com help me write a descriptive essay https://argumentativethesis.com

 

 

Portrét


Poslední fotografie


Kontakt

Vratislav Polka 733 796 013

David Šprincl 724 105 531

účet: 270013418/0300

akademievsp@gmail.com



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 387656
Měsíc: 7007
Den: 234