Jdi na obsah Jdi na menu
 


KRAJSKÉ FINÁLE OVOV

 

Šampi ovládl shyby a sedlehy,

Hanka hod se sprintem

a má jisté republikové finále!

Jak tygří kvartet z AVSP zářil v Čáslavi

sampi--skalic--havrda--hanka-a-mistryne-sveta-lida-formanova.jpg

Hvězdy. Reprezentace AVSP a atletická mistryně světa Lída Formanová

 

Pouhý týden po ohromujícím úspěchu se dvěma zlatými, dvěma stříbrnými a dvěma bronzovými medailemi na Okresním kole v Mělníku se vydali čtyři reprezentanti Akademie všestranné sportovní přípravy na Krajské finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů do Čáslavi. Tedy do města, které už přineslo tygří partě tolik úspěchů!

Vzpomeňme třeba ani ne rok staré fenomenální vítězství ve fotbalovém Krajském finále, kde se po slavné výhře 9:8 ve finále s Čelákovicemi stali svěřenci Vratislava Polky a Davida Šprincla podruhé v historii mistry Středočeského kraje (více TADY)!

Nebo na samotný Odznak všestrannosti olympijských vítězů. Vždyť právě na stadionu v Čáslavi vyhrál Šampi v roce 2014 Krajské finále OVOV a postoupil díky tomu na své první Republikové finále na Julisku. Druhou krajskou medaili – bronzovou – přidal David loni, kdy ho navíc na stupně vítězů v mladší kategorii doprovodil rovněž bronzový Havrda.

Radek i David si postup na kraj vybojovali z Mělníku i letos, stejně jako Skalič, jemuž před rokem krajská medaile o jediné místo utekla, odvezl si tehdy ale 1. místo ze všech účastníků napříč všemi věkovými kategoriemi ve švihadle: 307 přeskoky v roce 2015 Filip navázal na rok starý triumf ve švihadle Šampiho, který s 306 přeskoky ovládl švihání v roce 2014. Oba tím jen podtrhli, co Česko už dobře ví: totiž že jednoznačně nejlepší švihadláři kraje má ve svém středu neratovická Akademie.

O to větší ranou byla zpráva, že pro letošek organizátoři švihadlo z Krajského finále vyřazují a z tradičního sedmiboje bude jen šestiboj. Filipa a Davida tak ještě před startem „připravili“ minimálně o tisíc bodů  (vždyť David si před týdnem na okrese vyskákal 1006 a Filip dokonce 1083 bodů).

Absence švihadla už zdaleka tolik nevadila Havrdovi (na Mělníku 660 bodů) a Hance (386 bodů). Ta sice na Okresním kole uronila slzu za až šesté místo, do Čáslavi se však probojovala jako družstvo škola z Kel, Hanku pro Čáslav zařadila do sestavy – a udělala skvěle. Ale nepředbíhejme a projděme si celý krajský (jenom) šestiboj s výkony vyslanců naší Akademie hezky postupně…

havrda-a-jeho-32-50-metru-v-hodu-mickem.jpg

MÍČEK

Hody, to nikdy nebyla v podání Neratovic žádná velká sláva. A tak i když Filip s 36,50 metry zabojoval, v sedmnáctičlenném poli ročníku 2003 se s tímto výkonem zařadil na 14. místo. Podobně Havrdu jeho 32,50 metru poslalo mezi celkem dvanácti finalisty 2004 až na 11. pozici. S vůbec největší konkurencí se musel prát v Čáslavi Šampi. Neb ročník 2002 letos značil nejstarší kluky zařaditelné do soutěže družstev, sešly se finalistů hned čtyři desítky (zatímco kluků ročníku 2001 startovalo jen osm – mistři a vicemistři z okresů). No a Šampi zahájil svůj třetí boj na Krajském finále opravdu z hloubi pole – z 35. místa... To Hanka se mohla po míčku radovat. Jejích 25,25 metru ji posadilo na čelo osmičlenného pole dívek 2005. Po vítězstvích Davida ve švihadle, shybech a sedlezích z Čáslavi 2014 a výhrách Skaliče ve švihadle a Davida v leh-sedech 2015 se stala naší šestou krajskou vítězkou některé z disciplín v dějinách! Více TADY

nejrychlejsi-sprinter-nasi-akademie-v-caslavi.jpg

 

60 METRŮ

Sprintu letos v Čáslavi nečekaně chyběla jak startovací pistole, tak cílová kamera. Časy tak všem měřila mistryně světa Lída Formanová ručně – a jen na desetiny. Na divný los doplatil Šampi – šedesátku běžel nepochopitelně s mladšími dívkami, neměl za kým uhánět, a tak i když byl z reprezentantů Akademie nejrychlejší, v pořadí se nijak zvlášť neposunul. To Havrda se Skaličem zařazení do stejného rozběhu už se za kým vyvézt měli – využil toho ale jen Radek: mezi 2004 skončil s časem 9,4 na krásném čtvrtém místě. To Filipa žel posadil čas 10,3 mezi 2003 na poslední místo. Zato Hanka! Z dívek 2005 zvládla jako jediná stlačit sprint pod deset sekund, časem 9,7 porazila největší konkurentku Markétu Oubrechtovou z Říčan o půl sekundy a zmíněnou vitrínu vítězů disciplín pocházejících z naší Akademie rozšířila už na sedm!

skvely-start-do-sestiboje--hanka-leti-na-365-cm---druhe-misto-mezi-divkami-2005.jpg

 

DÁLKA

Šampimu zkazil první pokus nedisciplinovaný konkurent, který se mu během rozběhu prošel před prknem, další dva pokusy poslal David „do pytle“ na 388 a 389 centimetrů. Havrda přistál dokonce o centimetr dál, což mu mezi 2004 vyneslo 5. místo a Radek tak dál mohl snít svůj sen o obhajobě krajské medaile. To Skaličovi se 360 cm šance definitivně  utekla, všichni konkurenti dolétli dál. Hanka sice s 365 centimetry nestačila na svou jmenovkyni Hanu Oubrechtovou (377), její dvojče Markétu ale porazila a udržela tak v půlce šestiboje průběžné vedení...

fenomenalni-vykon-sampiho--82-shybu-znaci-1.-misto-mezi-vsemi-vrstevniky-a-druhy-nejlepsi-vykon-dne-ze-177-deti.jpg

SHYBY

… a podržela si ho i po disciplíně č. 4. Na šikmé lavičce Hanka nastřádala během dvou minut 35 shybů, což jí vyneslo 5. místo. Na Markétu z Říčan a Elišku z Bakova ale ztratila jen 30 respektive 40 bodů. Ve shybařském sektoru pak jakoby od sebe opisovali Filip s Radkem. Skalič zvládl 46 přítahů, což ale ve velké konkurenci znamenalo 12. pozici. Havrda namakal 47 shybů a mezi 2004 už tohle číslo „platilo“: lepší byli jen čtyři konkurenti. Fenomenální výkon na lavičce pak předvedl Šampi. Ač mu rozhodčí tři pokusy nezapočetli, úžasným výkonem 82 shybů kompletní pole svých konkurentů rozšlehal na maděru: přes osmdesátku se nikdo jiný nedostal a David tak do zmíněné Síně slávy přidal už osmý triumf v některé z krajských disciplín.

dalsi-skvely-zarez-sampiho--113-sedlehu-znaci-1.-misto-mezi-vsemi-vrstevniky-a-druhy-nejlepsi-vykon-dne-ze-177-deti.jpg

 

SEDLEHY

A Šampiho galapředstavení tím zdaleka neskončilo. Na řadu totiž přišly leh-sedy, které David v Čáslavi vyhrál už v letech 2014 i 2015. No a letos dokonal zlatý hattrick: s parťákem ze své skupiny Dominikem Minaříkem z domácího klubu Judo Čáslav makali bok po boku na sousedících žíněnkách. Po 120 sekundách ukázali rozhodčí Dominikovi výsledek 112. Davidovi 113. Dva jasně nejlepší výkony dne – třetí Josef Škop skončil na číslici 100 a stříbrný medailista z loňského čáslavského sedmiboje Ondřej Bosák na 98. Fantastický výkon navíc nabudil i další dva Tygry: Havrda nastřádal skvělých 91, svůj osobák zlepšil o osm kousků a spolu s Jakubem Šantavým z Nymburka obsadil v sedlezích 2004 dělené 2. místo za 94 vítězného Jana Vondráčka. I Filip se vydal ze všech sil, s 84 sedlehy sice zůstal deset pokusů za svým osobákem, celkové 5. místo mezi třináctiletými ho ale muselo zahřát u srdce. Hance šlo v této disciplíně hlavně o to výrazně neztratit a udržet si náskok před závěrečným kilometrem. A to se jí díky 57 sedlehům povedlo. Obsadila 4. příčku, na Elišku ztratila patnáct a na Markétu jen pět leh-sedů a do poslední disciplíny vyrazila jako favoritka na celkové vítězství.

skalicuv-vyborny-kilometr--po-tydnu-opakuje-cas-4-05-z-okresniho-kola.jpg

 

KILOMETR

V poslední disciplíně zněl úkol Hanky jasně: neprohrát v běhu na 1000 metrů s Markétou Oubrechtovou o víc než dvacet sekund. A to se nakonec Hance povedlo. V posledním závodě doběhla čtvrtá, na hlavní konkurentku ztratila jen osm sekund, součtem 2857 celý šestiboj ovládla a po Davidovi 2014 se stala druhou krajskou mistryní OVOV v naší historii! Byla to velká bitva: stříbrnou Markétu udolala o 47, bronzovou Elišku o 92 a čtvrtou Hanu Oubrechtovou o 108 bodů. Tak vyrovnané to letos mezi 2005 bylo! Výhra Hanky je o to vzácnější, že pouze vítězové z Čáslavi si zajistili start na Republikovém finále OVOV 8.-10. září v Brně. Ale protože šestnáct krajských šampionů doplní na kvótu 24 ještě osm nejlepších podle bodů, živí šanci na RF i Šampi a ostatní. David svůj úkol skončit v Krajském finále i bez svého oblíbeného švihadla v elitní desítce v podstatě naplnil už vítězstvími ve shybech a sedlezích. Kilometr ho nemohl posunout nahoru ani dolů a tak si pohodovým během za 3:52 minuty vyklusal konečné 9. místo. I Havrda už věděl, že dvousetbodovou ztrátu na průběžně třetího Jana Vondráčka na dráze nesmaže, bok po boku nakonec doběhli spolu (4:16 a 4:17 minuty), což Janovi vyneslo  bronz a Havrdovi 6. místo – 188 bodů od stupňů vítězů. Nejzávodněji tak nakonec pojal běh Skalič: první kolo dokonce odkroužil před Davidem a nakonec makal až do konce: i když se nakonec ze 17. pozice v šestiboji posunout nedokázal, časem 4:05 si vyrovnal osobák z letošního Mělníku. Loni se přitom nikdy nedostal pod 4:12.

vysileni--ale-i-pohoda---kluci-z-avsp-travi-cely-den-spolu.jpg

vysledky-avsp-neratovice-copy.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

essay on help q31peb

(Eugenesoola, 4. 4. 2023 23:21)


Very well expressed certainly. .
custom essay paper writing https://writingthesistops.com college essay editor https://researchpaperwriterservices.com

Jste borci!

(Honza, 19. 5. 2016 13:53)

JEN TAK DÁL ! ! !

 

 

Portrét


Poslední fotografie


Kontakt

Vratislav Polka 733 796 013

David Šprincl 724 105 531

účet: 270013418/0300

akademievsp@gmail.com



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 391990
Měsíc: 6903
Den: 204