Jdi na obsah Jdi na menu
 


DESNÁ 2017 zhodnocení

1-logo.jpg

Nebeská Desná

… očima trenérů

20170829_142303_resized.jpg

Motto:

„Když stal ses vítězem, nový najdi si cíl, vždyť člověče proto jsi se narodil. Tak nejprve krok, pak o kousek dál a když už jsi konečně na nohy vstal, tak vyzkoušej běh a ochutnej pád a pokud ne dnes, tak zítra snad se posuneš k tomu o čem jsi snil… a potom nový najdi si cíl!“

Rebeca, vybráno z komentářů k Desné (11. srpna 2017)

 

3.jpg

8. ATLETICKÝ

 

DESETIBOJ

 

MUŽI

Motto:

„Chceš-li postavit loď, nesmíš poslat muže, aby sehnali dřevo a připravovali nástroje, ale nejprve musíš ve svých mužích vzbudit touhu po nekonečných dálkách otevřeného moře.“

Antoine de Saint-Exupéry

 

V mužské části atletických soutěží Olympijského týdne se postavilo na start 22 skorochlapů a chlapců, jednoznačně nejvíc v dějinách. A šlo o velmi pestrou skupinu. Devět startujících se jalo obhajovat své pozice ze 7. ročníku, z toho dva – Šampi s Vrtíkem – rozjeli v sobotu 5. srpna 2017 dokonce už svůj osmý desetiboj v řadě. S velkou chutí se pak pustili do boje dva navrátilci David Kaucký a Adam Tůma, kteří už si možná mysleli, že předloňský desetiboj 2015 byl jejich posledním. Spletli se. A s chutí i s obavami přivítala startovní listina osmého ročníku hned jedenáct nováčků, tedy přesně polovinu pole. Z něho se výběr favoritů na ony tři velké medaile s osmičkou (neb ty střední dostal každý) zúžil od prvních disciplín na kvartet Šampi, Johny, Kaudy, Max. Tomu však vůbec nesedly vytrvalostní disciplíny a už po pondělním A-runu bylo skoro jisté, že na stupně vítězů se bude nejstarší, už sedmnáctiletý chlapák dívat na rozdíl od Mšena 2017 zpod nich.

4-kluci.jpg

To David „Šampi“ Šprincl soutěží procházel ještě jistěji než ve Mšeně. Mnohem jistěji. Závodit ho v takové formě viděla Desná jedině v letech 2014 a 2015, kdy rovněž zvítězil s ohromujícím náskokem a kdy stejně jako nyní orámoval své triumfy výhrami v úvodním Cooperu i královském závodě na 25 kol. Letos oběma dlouhým běhům dominoval s obří suverenitou. „Vlastně se asi ani nemohl najít nikdo, kdo by ho mohl porazit,“ zhodnotil Davidův osmý desenský – z toho čtvrtý zlatý – desetiboj trenér Vráťa.

 

Šampi na něj trénoval víc než v minulosti, měl totiž velký respekt před loni bronzovým Honzou „Johny“ Mozgou. Ten se letos posunul o stupínek výš, na stříbro, i když sám několikrát utrousil, že Desná 2016 mu šla atleticky lépe, snadněji, radostněji. Přesto musíme docenit, kam se dnes už statný muž od doby, kdy obsadil v desetiboji 2013 devatenácté místo, dostal.

 

O jediný bod zpět za Johnym zůstal David „Kaudy“ Kaucký. Určitě kvůli tomu nesmutnil. Naopak, splnil si velký sen. Před dvěma roky totiž zůstal dva body od bronzu a čtyři od stříbra – a byl z toho tenkrát dost skleslý. „Myslel jsem, že už se tak blízko medaili nikdy nedostanu. Ba co víc, že už v Desné vůbec startovat nebudu,“ přiznal Kaudy. Nakonec se ale pod dvou letech vrátil v parádní formě, běhal a skákal senzačně a stal se za osm desenských let teprve jedenáctým mužem, který v desetiboji vystoupal na stupně vítězů. Zcela zaslouženě.

 

Podobný návrat a rovnou ke svému nejlepšímu výsledku ze všech desenských desetibojů si nachystal Adam „Tůmič“ Tůma – před třemi roky osmý, před dvěma sedmý, nyní čtvrtý. Na nejlepší trojku ztratil dost, od bronzu zůstal 38 bodů, za čímž vězí hlavně nehoda na nedělních 400 metrech, kdy se utavil ve smrtícím tempu nejlepších. Ale za potlesku celé Akademie nakonec závod nevzdal a alespoň na 30. místě došel do cíle. To se cení, Adame!

 

Podobnou krizí v pondělním A-runu si pokazil desetiboj jeho nejstarší účastník Max „Maximus Brutus“ Lebeda. S vypětím všech sil (či spíše už bez nich) se sice protrápil do cíle na 31. místě v čase 16:30, jenže to už ti nejlepší byli devět minut v cíli. A do závodu na 25 kol nenastoupil vůbec. Je to škoda, ve sprintech a skocích byl totiž k neporažení. Co ale stačilo na jaře ve Mšeně v atletickém pětiboji na celkové stříbro, v desetiboji bylo málo, Max sklončil pátý.

 

Parádním závodem na 25 kol a celkově jen kousek za Maxem uzavřel svůj první desetiboj v životě další narostlý mladík z japonského pokoje Kristián „Kristi“ Urban. Rychlostně ztrácel, ale na vytrvalostních tratích se pohyboval vždycky vpředu a i jeho vystoupení v nížce, kdy jako jediný z velkých konkuroval Šampimu, aby si nakonec podělili stejné umístění, zanechalo velmi příznivý dojem.

 

Na fantastickém 7. místě, jen třináct bodů za Maxem a pět za Kristim skončila nejmladší atletická hvězda Akademie Pavel „Luxík“ Lux. Šedesátka pod deset sekund, čtvrtka za 1:23, dvoukilometrový kopec pod devět a půl minuty a 25 kol za 27:45 – to jsou všechno výkony, které v jeho věku berou dech! Není pochyb, že pokud zůstane desenskému desetiboji věrný, brzy si stoupne na stupně vítězů. A za čtyři pět let začne celý desetiboj vyhrávat. Jen vydržet!

 

Velmi pěkný závod celý týden šli zkušení a Desnou otlučení osmý Vráťa „Vrtík“ Polka a devátý Tonda „Karatista“ Skala. Vráťa téměř zopakoval loňskou sedmičku, Tonda se do své devítky z roku 2016 trefil dokonce úplně přesně. Vráťovi chybělo k posunu vpřed více dřívější lehkosti na vytrvalostních tratích, neb na těch krátkých se výrazně zlepšil. U Tondy to bylo přesně naopak. Na dlouhých tratích běhal jako laňka, body ztratil hlavně na šedesátce a v obou skocích.

 

Jeden velký hec, to byl mikrosouboj dvou hokejových Švédů. Do desítky při své premiéře nakoukl nakonec nováček Tomáš „Úsměv“ Novák. Na sprintech rychlejší a ve skocích hbitější než Michael „Myšák“ Polka, protřelý desetibojař – letošní Desná pro něj byla už pátou v řadě! Senzační osmé místo z roku 2016 sice neobhájil, Toma neporazil, vytvořil si ale několik osobních rekordů a celkově působil mnohem vyzrálejším dojmem než dřív. Inu, roste v muže.

atleti.jpg

Na chlup přesně stejná umístění jako při premiéře desetiboje 2010 i při jeho sedmém ročníku 2016 – tedy 12. místa –  znovu zopakoval Honza „Mecman“ Mecera. Pravda, někdy to to uměl i lépe (osmý v roce 2011), ale letos byla konkurence tvrdá, počasí úmorné, takže Meci třeba po dlouhých letech nedoběhl závod na 25 kol.

 

Ten nedokončil ani celkově třináctý Tomáš „Roker“ Novotný. Do Desné přijel těsně po nemoci, s dozvuky antibiotik, což způsobilo, že vůbec nestartoval v Cooperu, Kopci ani A-runu, z 25 kol odkroužil pouze pět – a s šesti disciplínami se toho moc vyhrát nedá. Na druhou stranu v nich byl Roker skvělý: čtvrtý na šedesátce za 8,80, v nejlepší chlapecké pětce na dvoustovce, v Top 4 na čtvrtce a v trojskoku, bronzový v dálce… Být 100% zdravý, bojoval o stupně vítězů, bez debat!

 

Ač věkem matadoři, na start desetiboje se postavili poprvé a celou dobu se přetahovali o 14.-15. místo: o pět bodů ho nakonec získal Štěpán „Japan“ Máka. Rozhodující náskok na patnáctého Vaška „Smíška“ Veselku urval kupodivu v náročném úterním kopci. Veselého Vaška tam Štěpán udolal o výrazné dvě minuty a 13 bodů. Do dvoulilometrového běhu dal Mákič vážně všechno a hodinu se z toho zpamatovával. Vaškovi zase nejlépe vyšla dicsiplína, kterou dělal poprvé v životě: atletický trojskok s rozběhem.

 

Před rokem třetí od konce, letos alepoň sedmý. Trenéři se ale i tak nemohli zbavit dojmu, že Lukáš Klír „Netopýr“ zkrátka v desetiboji neprodá, na co má. Když proletěl za 10,32 sekundy šedesátku, čekali jsme od Lukiho úprk i na dvoustovce, to se mu ale zrovna nechtělo. A Kopec za třináct a půl minuty, když ho mnozí zvládali za osm i pod, to byl od Netopýra doslova výbuch: prohrál dokonce se všema holkama – minutu a půl mu nadělily i nejmladší účastnice Klárka se Stelou.

 

Britská čtyřka nováčků se kamarádsky seřadila na 17.-20. místě. Nejvýše vystoupal David „Great Britain #1“ Šťastný. Důvod je nasnadě: jako nejstarší z nich výrazně získal v obou sprintech, tedy šedesátce a dvoustovce. To osmnáctý Dan „Great Britain #2“Péter se vyžíval hlavně ve skocích: 330 cm do dálky je supr a 540 cm v trojskoku doslova paráda, Dane! V trenérech ale zanechal největší dojem Honza „Great Britain #3“ Hrazdil. Nejmladší z podanných Alžběty II. jel všech deset disciplín na plný pecky, logicky mu chyběly krůčky na 60, 200, 400 metrech, v dálce a trojskoku. Ale tam, kde byla potřeba vůle, své kamarády válcoval. Jasně nejlepší z Britů byl v A-runu, Cooperu i na 25 kolech, tedy ve třech nejtěžších závodech. To Jakub Antonín „Great Britain #4“ Hladík se vyslovEně našel na středních tratích. S obrovskou lehkostí a z Britů jasně nejrychleji se popral s přetěžkou čtvrtkou a náročným kopcem, kde kamarádům utekl o minutu a ukázal, že hlava, v těchto bězích důležitá stejně jako nohy, ta J.A.H funguje moc dobře!

 

O poslední dvě místa se prali podle předpokladů ti nejmenší. To horší nakonec překvapivě zbylo na o něco staršího a o Desnou 2016 zkušenějšího Olivera „Oliho“ Urbana. Svého soka Vojtu „Happy Family Jr.“ Šťastného sice Oliver udolal na čtvrtce, v kopci, Cooperu i v obou skocích, jenže Vojta reagoval lepšími 60 a 200 metry, kupodivu také o tři minuty rychlejším A-runem, podstatně vytrvalejšími 25 kolečky (dal jich 19, Oliver 6) a vše Vojta korunoval vítězstvím mezi všemi 22 kluky v nížce. Sečteno, podtrženo poslal o šest bodů na 22. příčku Oliho.

6-vysledky.jpg

 

 

ŽENY

Motto:

„Jedna ženská vidí často dál než pět mužských s dalekohledem.“

Jan Werich

 

Jako se mužský desetiboj v boji o stupně vítězů dost rychle zúžil na kvartet Šampi, Johny, Max a Kaudy, stejné to bylo v dívčí soutěži, kde se podobně rychle utrhly (jaká náhoda?) Šampiho, Johnyho a Maxova sestra, tedy Linda, Eba, Katy a spolu s nimi největší favoritka, loni smolně druhá Áňa. Ta sice dorazila až v neděli ráno a zmeškala tak úvodní Cooper, to ale nebylo tím, co by ji mělo limitovat. Nejlepší šedesátkou, dálkou a čtvrtkou totiž Anička ztrátu ze škrtlého Cooperu téměř komplet smazala a do pondělí už šla s pouhou tříbodovou ztrátou na budoucí vítězku a trenéři vůbec nepochybovali, že nášupem Ániných atletických tutovek typu dvoustovky, trojskoku atd. ji zlikviduje úplně a desetiboj ovládne. Což se po oněch tutovkách opravdu stalo. Po šesti disciplínách totiž v průběžném pořadí svítilo: 1. Áňa 61 bodů, 2. Aneta 63 bodů, 3. Eba 64 bodů, 4. Linda 70 bodů, 5.-6. Katy a Elda 95 bodů. Pak se ale začaly dít věci…

7-holky.jpg

… a ty věci začala nečekaně a opravdu ve velkém stylu šéfovat Linda „Režisérka“ Šprinclová. Do desetiboje šla s ambicemi o něco vylepšit loňské 6. místo. Jen v koutku duše snila sen o bronzové medaili. Naprosto neuvěřitelným závěrem desetiboje ale nejenže jistě poskočila na stupně vítězů, ale nakonec se vyšplhala až ke zlaté medaili. Základ k ní položila v pondělním poledním A-runu. Když se ostatní dívky v úmorném vedru trápily na dráze i při sériích 5x10 angličáků, Linda tratí letěla s takovou lehkostí, až z toho přihlížejícím klukům, trenérům i lékaři olympijské výpravy padala brada údivem. První po prvním kole, po druhém, po třetím, po čtvrtém, po pátém – i v cíli. Linda nejenže v A-runu rozsekala celý ženský peloton, ale úžasným časem 8:56 minuty porazila i dvacet mužů! Když pak víc než slušně zvládla úterní kopec a ve středečních 25 kolečkách do posledních chvil diktovala spolu s Katy tempo pětikilometrového běhu starších holek, aby se poprvé dočkala dřevěné medaile, nezbylo ostatním slečnám nic jiného, než postavou malé ale vůlí a nasazením nezlomně velké Lindě zatleskat a poblahopřát k opravdu velmi nečekanému desetibojařskému titulu.

 

Ten už nejspíš brzy čeká na Elišku „Ebi“ Mozgovou. Loni bronzovou, letos stříbrnou a hlavně navzdory věku (2007) neuvěřitelně konkurenceschopnou mnohem starším Anetě (2004), Katy (2004), Áně (2005), Eldě(2005), Lindě (2005)… Bezesporu největší ženský atletický talent Akademie sice letos trochu zaspal na startu šedesátky (umí lépe než 9,94), ale čtvrtka (77 sekund), dálka (394 cm), loni pro Ebi trochu proklatý, letos naopak vítězný kopec (9:29 minuty) a jako koruna suverénní výhra na 25 kol mezi mladými i všemi dívkami dokazují, že si Eliška ve svém mladém věku umí udržet pozornost celý týden na všech deset disciplín, což ji od ostatních z pole desetiletých výrazně odlišuje. Nezvládla vlastně jednu jedinou disciplínu: pondělním A-runem se protrápila, trval jí bezmála jedenáct minut a právě tady nabrala na Lindu rozhodující dvanáctibodové manko…

 

Jak už bylo napsáno, jako hlavní favoritka šla do desetiboje Anička „Áňa“ Šimíčková. A po šesti disciplínách ho také opravdu vedla, na budoucí vítězku dokonce s výrazným devítibodovým náskokem. V pondělním A-runu se místo nahánění Lindy či alespoň Katy ale Anička soustředila jen na pohodlný boj s Didi o bronz, což byla při jejích sprinterských schopnostech hračka. Když měla toto zaváhání v hlavě (nikoliv v nohách) napravit v úterním kopci, pošetřila se znovu: porazila ji nejen Bára či Katy, ale také mladé pistolnice Evička, Ebi… No a když šlo v 25 kolech o všechno, Áňa rezignovala potřetí za sebou. Ač na Katy a Lindu běžecky měla úplně bez debat, nechala je běhat s úsměvem před sebou a opět téměř celý závod bok po boku s Didi zrychlila až v posledním kolečku, kdy se rozhodla, že tu dřevěnou medaili chce. Jenže to už třeba Linda byla půldruhé minuty v cíli. Suma sumárum si tak navzdory největším atletickým dovednostem Anička odnesla z desetiboje po loňském stříbru letošní bronz – no a za rok…?

5-placky-25-kol.jpg

Opravdu skvělý desetiboj celý týden šla a nakonec o pouhých osm bodů za Áňou zakončila Katy „Velké srdce“ Lebedová. Prakticky jen ona a Linda se střídaly na trůnu vytrvalostních tratí: když Linda vyhrála A-run, Katy byla druhá, když Katy zvedala vítězně ruce na 25 kolech, Lindu měla hned v zádech… Proč tedy nakonec nedotáhla Katy parádní atletiku výš než k bramborám? Může za to především z první čtyřky nejpomalejší šedesátka, dvoustovka i čtyřstovka, naopak moc spokojená musí být Katy s dálkou a také s nížkou, kde podlezla úplně všech 21 olympioniků Desné 2017 a třiceti centimetry ustanovila nový rekord Akademie.

 

Potenciál na velkou desetibojařskou medaili v sobě určitě má celkově (a tradičně) pátá Bára „Babůůů“ Turková. Když chtěla, byla k nezastavení (vítězný úterní kopec budiž jasným důkazem), aby hned druhý den zas tak nechtěla: že vytrvalostní závod na 25 kol zničehonic zabalí ve 14. kole, tím šokovala jak trenéry, tak všechny holky, které ji samy pasovaly na hlavní favoritku klání o dřevěné medaile. Ale to je prostě Babůůů, spousta legrace a závodění podle nálady.

 

O jednu příčku vylepšila své umístění z roku 2016 Didi „Bučila“ Dindošová: loni sedmá, letos šestá. Strašně bodů jí ubírají skoky, v dálce se tak tak dostala přes tři metry, v trojskoku přes šest – a to je na boj o stupně vítězů zkrátka strašně málo. Letos navrch víc než jindy bude Didi nadávat na sprinty. Nejenže tradičně poztrácela důležité body na šedesátce a dvoustovce, ale až v závěrečných finiších přišla o placku i v A-runu, na 25 kolech. Tam se jinak Didi cítí jako ryba ve vodě, vytrvalostně je to první třída, navíc dlouhými tratěmi probíhá s takovou lehkostí a elegancí, až ostatní tiše závidějí a žasnou.

 

Úplně opačný extrém je sedmá Aneta „Paris Romance“ Jeřábková. Extratřída sprinterská (stříbrná šedesátka a dvoustovka, bronzová čtvrtka) i skokanská (stříbrná dálka a trojskok), ale jak dojde na vytrvalost, je z Anety ladná víla, která něco tu a tam bezbolestně dokluše (A-run, Cooper) a někdy ani to ne (osm oválů na 25 kol byl prý její životní výkon). Jenže s takovou se celý desetiboj vyhrát, ba ani dobře uhrát zkrátka nedá. Ale to Aneta dobře ví a je s tím pařížsky-romanticky smířená.

 

Naopak běžecká vytrvalostní lokomotiva s vůlí jako tank – to je Olivka „Oli“ Dindošová. Loni osmá, letos osmá, když už jsme měli ten osmý ročník. Jak jde o rychlost a skoky, je v koncích (že se svými 237 centimetry v dálce skončila čtyřicátá ze čtyřiceti, daleko za o čtyři roky mladšími konkurenty a konkurentkami, jsme jí raději ani neříkali…). Ale jak odstartuje dlouhý závod, mění se Olivka v lavinu, která se přežene přes všechno a všechny. A-run mladších holek ovládla, ač u toho brečela, v nížce spolu s Katy vytvořila nový rekord AVSP – a zas u toho plakala. U excelentních 25 kol a Cooperu slzela také, ač na ni až na Ebi žádná holka neměla. Až se promění z děvčátka v dívku, žasně před ní celá Desná. Natuty.

 

Podobně rychlá a skokansky vybavená jako Aneta, ale zdaleka ne tak nenávistná vůči vytrvalosti – to je celkově devátá Eliška „Elda“ Mrózová. Za nižším umístěním proti předpokladům byly nepříjemné okolnosti, které ji nepustily na start A-runu a v závěrečné vytrvalosti jí dopřály jen šest koleček. Ale atletka, to je Elda zcela bez debat.

 

První desítku uzavřela další Američanka Eva „Spartanka“ Tůmová. Jistě ještě dlouho nezapomene na úterní kopec, kterým letěla jak Route 66, žádné štráchy ale nedělala ani s Cooperem či 25 kolečky – a věříme, že ta velká dřevěná medaile ze Zátopkova závodu na 5000 metrů visí v jejím pokojíčku hodně vysoko. Škoda, že i jí se nevyhnuly zdravotní lapálie, na A-runu by byla žhavou favoritkou, kvůli bolístkám se na něj jen pasivně dívala…

atleti-2.jpg

O třídu lépe než před rokem závodila v atletickém desetiboji Adélka „Wallaby“ Šimíčková. Rychlost, nádherné skoky (350 cm v dálce to byla ladnost a lehkost v jednom!), pěkný výkon v kopci, ale hlavně všechny disciplíny s úsměvěm a o metráky větší radostí než před rokem, kdy se tak nějak prozávodila k předposlednímu místu. Letos sis to užila o 200 % víc než loni, viď, sličná Australanko? No a skončila jen píď za Top 10.

 

Kde je Kája, tam je Terka. Pro dvě nerozlučné kamarádky, v Desné 2017 oblékající trikoty Ruska, to prostě nemůže dopadnout jinak. Na 12. místo nakonec dosáhla Kája „Petrohrad“ Svobodová – tradičně výrazně vytrvalejší než její dvojče Terka „Leningrad“ Prejsová. Ta naopak vždy Káju roznese ve sprintech a skocích. Letos se ale postarala o šok, když po jasných porážkách v Cooperu, A-runu a kopci zcela nečekaně a hodně výrazně – o víc než tři minuty – udolala svou velkou rivalku na 25 kolech.

 

Loni poslední, letos čtrnáctá a tedy se skalpem hned čtyř soupeřek: takový byl další desetiboj jeho nejmladší účastnice Klárky „Italiano #1“ Vokáčové. Opravdu nádherné běhy, jak ty rychlé, tak s bravurou odkroucených 25 kol, k tomu ohebnost a pružnost přetavená ve stupně vítězů v nížce. Moc se ti to letos povedlo, Klárko, opravdu moc, moc, moc! Klárce jistě víc než dost pomohlo, že k sobě letos měla velkou rivalku Stelu „Buldog“ Novákovou. Jak ta bulela, když vypadla v nížce a Klárka šla dál… Na Klári nestačila ani skokansky a sprintersky, ale jak se šlo na vytrvalost, šla vpřed v duchu své přezdívky. Jako buldok(g)! A pět kiláčků pod 32 minut v jejím věku je zkrátka na úklonu celé Akademie.

 

Rychlá, skokansky skvěle vybavená – a lotr satr: po nemoci... Tak si bude svůj první desetiboj pamatovat Nela „Sydney“ Novotná. Podobně jako bráchu Rokera ji dozvuky marodění nepustily na start Cooperu, A-runu, z vytrvalosti si užila koleček jen sedm. Příště to bude zcela určitě o dost výš, Neli.

 

S velkou radostí celý týden závodila Marie „Italiano #2“ Hladíková. Ta si svou soupeřku už ve Mšeně našla v Tereze „Italiano #3“ Fojtkové a v Desné svedly další souboj. Získala ho pro sebe Maruška, a to hlavně díky sprintům a skokům, kde ji bylo zkrátka více shůry dáno. Tereza se jí statečně držela na čtvrtce či v Cooperu a porazila ji hned o 19 bodů v nížce. Proto pro Terezu velká škoda, že se vůbec nepostavila na start A-runu i 25 kol a z desenského desetiboje si v duchu osmičky na medaili, kterou si i tak jako každá ze 40 olympioniků odvezla, udělala jen osmiboj…

8.jpg

MEDAILISTÉ VŠECH OSMI DESENSKÝCH DESETIBOJŮ

I. ROČNÍK 2010:

1. Matyáš Kasal, 2. Marek Brodský, 3. David Šprincl


II. ROČNÍK 2011:

1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Jaroslav Škoda


III. ROČNÍK 2012:

1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Radek Šiler


IV. ROČNÍK 2013:

1. Metoděj Málek, 2. David Šprincl, 3. Matyáš Kasal


V. ROČNÍK 2014:

1. David Šprincl, 2. David Bušinský, 3. Víťa Jindřich

Neoficiálně: 1. Linda Šprinclová

 
VI. ROČNÍK 2015:

1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Víťa Jindřich

Neoficiálně: 1. Linda Šprinclová


VII. ROČNÍK 2016:

1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Johny Mozga

1. Hana Hušková, 2. Áňa Šimíčková, 3. Eliška Mozgová

 

VIII. ROČNÍK 2017:

1. David Šprincl, 2. Johny Mozga, 3. David Kaucký

1. Linda Šprinclová, 2. Eliška Mozgová, 3. Áňa Šimíčková

 

dort.jpg

 

Atletický desetiboj je nejdelším, nejtěžším, nejtradičnějším a nejprestižnějším vícebojem Desné. Ale tak jako loni jsme nesoutěžili jen v něm. Jak dopadly další čtyři skládané soutěže: extrémní osmiboj Rock (wo)man, jubilejní desátá Diagnostika, jediným náčiním spojená Švihadliáda i veselý rychlostně-koordinační Hbitý tygr?

 

 

9-rock-man-medaile.jpg

 

ROCK MAN

Nádherný osmiboj v řece, na skalách, v lesích, s pneumatikou pod dlaněmi, na 365 Mariánských schodech. A kvalitou i vylepšeními ještě lepší než před rokem. Ale se stejným vítězem.

10-rock-man.jpg

David „Šampi“ Šprincl má tuhle skládačku evidentně moc rád. A řádil v ní jak tajfun. První v Hillu, Pyramidě, Push-upech, Runu s angličáky, nejprestižnějším Highlanderovi na Mariánské hoře, ale díky nenapodobitelné technice i v rychlostním Riveru pod vodopádem řeky Bílá Desná. Zkrátka nezastavitelný Rock man, jemuž se druhý Honza „Johny“ Mozga díval na záda s propastným odstupem 28 bodů. Ale pořád lepší než loňské brambory o bod za bronzem, což Johny...? O letošní bronz svedli velkou bitvu Max a Kaudy. Maximus sice urval dvě výhry – v Cliffu a v Tyre – leč hned ve čtyřech s Kaudym padl a tak si ke krásnému šutru z Bílé Desné přidal úžasnou medaili s Rock man stuhou David „Kaudy“ Kaucký.

12-rock-woman-medaile.jpg

 

ROCK WOMAN

Co zlatě nevyšlo Aničce „Áně“ Šimíčkové v desetiboji, to si vynahradila v Rock woman. Loni v ní získala bronz, letos výrazně přidala v kulení s pneumatikou a hlavně na 365 Mariánských schodech – a hle: po absentující Hance Huškové přebrala žezlo s dost jasným dvanáctibodovým náskokem.

13-rock-woman.jpg

O oněch 12 zpět zůstala Linda „Highlanderka 2016 & 2017“ Šprinclová. Ztrátu nabrala v úvodním Tyre, pak to bylo lepší a lepší, aby vše vyvrcholilo na Mariánské hoře obhajobou prestižního titulu, což Lindu stejně jako loni posadilo na stříbrný trůn celé Rock woman. Na ten bronzový dosedla zcela jasně Katy „Velké srdce“ Lebedová. Vše těžké před sebou valila s radostí, lehkostí, nezkazila jedinou z osmi disciplín. Takže pro Dianku Dindošovou připravila malé velké deja vú: po roce skončila Didi znovu čtvrtá, opět s odstupem 23 bodů. A pak že se nedá vstoupit dvakrát do stejného Riveru…

11-rock-vysledky.jpg

 

 

 

JUBILEJNÍ desátá

DIAGNOSTIkA

14-diagnostika.jpg

Těžko soudit, který víceboj měl letos větší váhu: zda úchvatný, leč teprve II. ročník Rock (wo)man, nebo tradiční Diagnostika. Ta se totiž v Desné 2017 konala přesně podesáté a díky tomuto jubileu si z ní tři nejlepší odnesli i nádherné sošky. Vítězové tedy spíš pořádné „sochary-oskary“.

15-diagnostika-kluci.jpg

Mezi muži nebylo o čem. David „Šampi“ Šprincl vyhrál kliky, sedlehy, individuální i kombinované OVOV švihadlo a v novém rekordu též závěrečnou pyramidu. Jedinou dvojku si napsal v člunkovém běhu a druhého Honzu „Johnyho“ Mozgu porazil o 22 bodů. Bronz ležel dokonce o 36 bodů dál, tak drtivě ostatním David s Honzou utekli. Řekli byste, že v Desné 2013 skončil David první a Johny dvaadvacátý, poslední? Bitvu o zmíněný bronz svedla celá trojka Max, Roker a Tůmič. Nejlepší finiš nakonec předvedl Adam „Tůmič“ Tůma a o čtyři body před Maxem a o šest před Rokerem dosáhl na svou první velkou medaili v Desné. Své postavení z dřívějších desenských diagnostik 2014 (dvanáctý) a 2015 (desátý) vylepšil Tůmič vskutku o parník. Měl bys s námi do toho OVOV jít, Adame!

17-diagnostika-holky.jpg

Třetí zlato v řadě si z dignostik žen odnesla po Desné 2016 a Mšenu 2017 Linda „Rychlý střih“ Šprinclová. Bohaté zkušenosti z OVOV, kde letos už třetím rokem po sobě získala medaili na okresním šampionátu v Mělníku, zúročila i v jubilejní „desítce o oskary“. S Katy si podělila výhru v individuálním švihadle, s Evičkou v klicích, jasně vévodila pyramidě, nádhernou zlatou bitvu svedla s Aničkou v sedlezích a když ji medaile neminula ani v kombinovaném švihadle čtyřmi styly, nebylo o vítězce pochyb. Potřetí v řadě stříbrná Anička „Áňa“ Šimíčková na Lindu ztratila nejvíc z jejich pravidelných a vždy hodně dramatických soubojů. Loni v Desné jejich přetahovanou rozhodly dva body, na jaře ve Mšeně pět, nyní osm. Bronz ze Mšena obhajovala v Desné Katy, ale věděla, že to nebude snadné. Vždyť na jaře urvala medaili jen o tři bodíky před Anetou a o deset před Bárou. Všechny usilovaly o medaili i nyní, nakonec jim ho ale vyfoukla jedna z nejmladších hvězdiček Akademie Evička „U.S.A. teenager“ Tůmová. Byla po všech stránkách skvělá: lepší než kdy jindy ve švihadle, výborná v sedlezích a doslova excelentní v klicích, v nichž si s Lindou podělila zlato a nakonec dosáhla na nečekanou, ale naprosto zaslouženou jubilejní a pořádně velkou diagnostickou medaili. Katy zůstala za Evou zpět pět a Aneta jedenáct bodů.

16-diagnostika-vysledky.jpg

MEDAILISTÉ VŠECH 10 DIAGNOSTIK

I. DESNÁ 2012: 1. Matyáš Kasal, 2. David Šprincl, 3. Radek Šiler
II. MŠENO 2013: 1. David Šprincl, 2. Jaroslav Škoda, 3. Matyáš Kasal
III. DESNÁ 2013: 1. David Šprincl,  2. Matyáš Kasal, 3. Radek Šiler
IV. MŠENO 2014: 1. David Šprincl, 2. Jaroslav Škoda, 3. Filip Skala
V. DESNÁ 2014: 1. David Šprincl, 2. Jaroslav Škoda, 3. Filip Skala
VI. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Filip Skala
VII. DESNÁ 2015: 1. David Šprincl, 2. Vrtík Polka, 3. Radek Havlíček
VIII. DESNÁ 2016: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Hana Hušková
VIII. DESNÁ 2016: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Filip Skala

IX. MŠENO 2017: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Katy Lebedová
IX. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Max Lebeda, 3. Vrtík Polka

X. DESNÁ 2017: 1. Linda Šprinclová, 2. Anna Šimíčková, 3. Eva Tůmová
X. DESNÁ 2017: 1. David Šprincl, 2. Jan Mozga, 3. Adam Tůma

 

 

ŠVIHADLDA

18-svihadliada.jpg

Jak přibývalo disciplín se švihadýlkem, tím jednoduchým ale užitečným náčiním do různých vícebojů, ať už do Diagnostiky nebo Hbitého tygra, napadlo je trenéry před třemi roky počítat i do čistě specializované pětidílné Švihadliády. Ta letošní – už šestá – byla zdaleka nejdramatičtější.

19-svihadliada-kluci.jpg

Mezi kluky sice pošesté za sebou zvítězil David „Šampi“ Šprincl, ale stříbrný Honza „Johny“ Mozga mu pět dní tvrdě šlapal na paty: k celkovému pokoření však potřeboval Mozgi vyhrát závěrečné vyřazovací švihadlo (což se mu povedlo), ale zároveň Šampiho nepostup do superfinále (což se podle předpokladů nestalo). Mozgi i tak ztratil na Davida jen tři body, nejméně ze všech vícebojů. Bronz po dlouhých třech letech od Desné 2014 vybojoval Vráťa „Vrtík“ Polka, excelentní skákač, který konečně (snad až na jen lehce průměrnou kombinaci OVOV) konečně nic vyloženě nezkazil, jak se mu to už čtyřikrát v řadě stalo. Obhájce medaile ze Mšena Max Lebeda na něj na 4. místě ztratil propastných 26 bodů, ostatní ještě mnohem víc.

21-svihadliada-holky.jpg

Dívčí klání rozhodly na 1., 2., 3. místě pouhé dva bodíky. Nakonec se štěstí zlatě přiklonilo na stranu „Velkého srdce“ Katy Lebedové – vítězce skákání pozadu a kombinace OVOV. Dohromady nastřádala 25 bodů. V součtu umístění ukázala tabulka o jeden víc (26 bodů) vítězce předchozích švihadliád z Desné 2016 a Mšena 2017 Aničce „Áně“ Šimíčkové – v Desné se zapsala do myslí nezapomenutelným superfinále vyřazovacího švihadla, v němž se přiblížila 1000 přeskokům bez zkažení a vyhrála ho. Třetí místo si v šesté švihadliádě vyskákala Linda „Švihadlová klapka“ Šprinclová – nasbírala 27 bodů, když ovládla skákání popředu, pozadu byla druhá, v kombinaci a vyřazku třetí. To, že jsou medaile ve správných rukou, dokázala celá trojka šikovných slečen tím, že se probojovala do vyřazovacího superfinále a dokázala v něm skákat ze všech nejdéle. Však také čtvrtá Aneta, obhájkyně mšenského bronzu, ztratila na stupně 12 bodů.

20-svihadliada-vysledky.jpg

MEDAILISTÉ VŠECH ŠESTI ŠVIHADLIÁD

I. DESNÁ 2014: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Vrtík Polka
II. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Martin Hošek
III. DESNÁ 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Víťa Jindřich
IV. DESNÁ 2016: 1. Anna Šimíčková, 2. Linda Šprinclová, 3. Hana Hušková

IV. DESNÁ 2016: 1. David Šprincl, 2. Filip Skala, 3. Radek Havlíček

V. MŠENO 2017: 1. Anna Šimíčková, 2. Linda Šprinclová, 3. Aneta Jeřábková

V. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Martin Hošek, 3. Max Lebeda

VI. DESNÁ 2017: 1. Katy Lebedová, 2. Anna Šimíčková, 3. Linda Šprinclová

VI. DESNÁ 2017: 1. David Šprincl, 2. Jan Mozga, 3. Vrtík Polka

 

 

 

HBITÝ TYGR

22-hbity-tygr-medaile.jpg

Tygr se dokonce konal už posedmé: premiéru měl ve Mšeně 2014. Od té doby ale zná jen dva vítěze a dvě vítězky. Dívčí zlato ze Mšena obhájila naprosto suverénně Aneta „Paris Romance“ Jeřábková. Hbitý tygr, to je její parketa, neb v něm rozhoduje rychlost a šikovnost, a toho má obojí Aneta plná lýtka, stehna, dlaně i hlavu. Na zlato jí stačilo pobýt necelých deset sekund na trati žabáku, stejnou dobu na dráze kačáku, šest vteřin ve švihadlovém sprintu a minutu na Bosu – klidně se na ní mohla udržet jen dvanáct sekund a stejně by měla celkové hbitotygří zlato. Takhle ho vyhrála o drtivých 19 bodů před Lindou „Dobrý scénář“ Šprinclovou – v Desné 2016 Lindě spadl bronz do klína po obřích chybách Didi a Hanky s velkou dávkou štěstí, ve Mšeně 2017, kde se tak nechybovalo, byla šestá. Tentokrát jí ke stříbru posunula hlavně nepochopitelná minela Lindiny velké kamarádky a vicešampionky z jarního Mšena Eldy Mrózové, která zbytečně pokazila kačák, míč honila až někde u plotu a spadla kvůli tomu na páté místo. O bronz svedly velkou bitvu Evička z USA a Bára z Ruska. O jediný bod ho nakonec urvala Bára „Babůůů“ Turková, a to hlavně díky tomu, že se na Bosu udržela o deset vteřin déle než její americká sokyně.

23-hbity-tygr.jpg

Po premiérovém triumfu Matyáše Kasala vyhrál dalších šest tygřích zlatých placek David „Šampi“ Šprincl –  loni v Desné i na jaře ve Mšeně to bylo po dramatech, tentokrát hodně v pohodě. Paradoxně. Šampi totiž nevyhrál ani jednu disciplínu. Ale ve všech skončil mezi kluky na bedně, což nikdo jiný nedokázal. Tygří medailista ze Mšena Max Lebeda sice opět zářil v žabáku, kačáku i sprintu, jenže ač ho trenéři uklidňovali a nabádali, že mu stačí v závěrečné disciplíně Bosu vydržet na kloboučku pouhých sedm sekund, spadl po čtyřech… zatímco Šampi, Kristi či některé holky vydrželi přes minutu a Adam Tůma dokonce 17:30 minuty. Max se kvůli tomu propadl na brambory. Bronz tím spadl do klína poprvé v životě Tomáši „Rokeru“ Novotnému – před rokem v Desné sedmému. I David „Kaudy“ Kaucký vystoupal na tygří stupně vítězů poprvé v kariéře: v Desné 2014 skončil až patnáctý, loni už čtvrtý, tentokrát druhý.

24-hbity-tygr-vysledky.jpg

Celkově tak Hbitý tygr poznal dva úplně nové mužské medailisty Kaudyho s Rokerem a jednu novou dívku Babůůůůůů. Za sedm dílů Hbitého tygra už tak najdeme v tabulce 17 různých jmen! To se o žádném jiném víceboji nedá říci…

 

MEDAILISTÉ SEDMI HBITÝCH TYGRŮ

I. MŠENO 2014: 1. Matyáš Kasal, 2. Metoděj Málek, 3. David Šprincl
II. DESNÁ 2014: 1. David Šprincl, 2. Jan Kuliš, 3. Martin Hošek
III. MŠENO 2015: 1. David Šprincl, 2. Víťa Jindřich, 3. Filip Skala
IV. DESNÁ 2015: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Jan Kuliš
V. DESNÁ 2016: 1. Anna Šimíčková, 2. Simona Havlíčková, 3. Linda Šprinclová

V. DESNÁ 2016: 1. David Šprincl, 2. Radek Havlíček, 3. Filip Skala
VI. MŠENO 2017: 1. Aneta Jeřábková, 2. Eliška Mrózová, 3. Anna Šimíčková

VI. MŠENO 2017: 1. David Šprincl, 2. Martin Hošek, 3. Max Lebeda

VII. DESNÁ 2017: 1. Aneta Jeřábková, 2. Linda Šprinclová, 3. Bára Turková

VII. DESNÁ 2017: 1. David Šprincl, 2. David Kaucký, 3. Tomáš Novotný

atleti-3.jpg

 

Tituly Olympijského týdne

Hrdinové a bojovníci:

 

AVSP  

...byli  jste skvělí, olympionici. Do jednoho!

25-konec.jpg

 

DESNÁ 2018

 

4.-11. srpna 2018

 

 

oh.jpg

OLYMPIJŠTÍ VÍTĚZOVÉ DESNÁ

1. Švihadlo pozadu: Šampi a Katy

2. Žabák: Max a Aneta

3. Cooper: Šampi a Katy (starší), Pavel a Ebi (mladší)

4. Týmový Cooper: Kanada a Rusko

5. Tire: Max a Elda

6. Mini-tire: Netopýr a Ebi

7. Sprint na 60 metrů: Max a Áňa

8. Dálka: Max a Áňa

9. Švihadlo popředu: Šampi a Linda

10. Týmové švihadlo: Německo a USA

11. Běh na 400 metrů: Max a Áňa

12. Kliky: Šampi a Evička+Linda

13. Individuální švihadlo: Šampi a Katy+Linda (starší), Pavel a Ebi (mladší)

14. Sprint se švihadlem: Max a Babůůů

15. Běh na 200 metrů: Max a Aneta

16. Trojskok: Max a Áňa

17. A-run: Šampi a Linda (starší), Pavel a Olivka (mladší)

18. Týmový A-run: Kanada a USA

19. River: Šampi a Áňa

20. Mini-river: Pavel a Adélka

21. Kopec: Šampi a Ebi+Babůůů

22. Kombinované švihadlo: Šampi a Katy

23. Sedlehy: Šampi a Linda

24. Týmové sedlehy: Německo a USA

25. Bosu: Adam a Linda

26. Člunkový běh: Max a Elda

27. Vyřazovací švihadlo: Johny a Áňa

28. Vytrvalostní běh na 25 kol: Šampi a Katy (starší), Pavel a Ebi (mladší)

29. Cliff: Max a Aneta

30. Highlander: Šampi a Linda

31. Mini-highlander: Pavel a Olivka

32. Kačák: Max a Áňa

33. Pyramida: Šampi a Linda

34. Nížka: Vojta a Katy

35. Hokejový turnaj: Kanada a USA

36. Gymnastika – synchronizované sestavy: Evi, Kája a Terka

37. Úklid pokojů: Německo

38. Kreativita pokojů: USA, Francie a Rusko

39. Švihadliáda: Šampi a Katy

40. Hbitý tygr: Šampi a Aneta

41. Jubilejní diagnostika: Šampi a Linda

42. Rock woman: Áňa

43. Rock man: Šampi

44. Celotýdenní týmová soutěž: Německo a USA

45. Atletický desetiboj: Šampi a Linda

 

100.jpg

100 setkání Akademie

1 Naše velká premiéra (6. dubna 2016) Nechť nad Akademií slunce nezapadá...

2 Druhý trénink (13. dubna 2016) Parta se rozrůstá, nadšení můžeme rozdávat!

3 Třetí setkání (20. dubna 2016) S Akademií už trénuje 17 dětí a hlásí se další

4  Běh „O pohár starostky Neratovic“ (22. dubna 2016) Čtyři a půl medaile!

5 Akademie na Spartan Race (23. dubna 2016) Aroo! Aroo!! Aroo!!!

6 Poslední dubnový trénink (27. dubna 2016) Ať je slunce, nebo zima, Akademii je pořád prima!

7 Vzhůru do května (4. května 2016) Ať je slunce, nebo déšť, na Akademii se vždycky těš!

8 Dvanáct reprezentantů na okresním kole OVOV (10. května 2016) Peckááá: šest medailí!

9 Květnový trénink s mnoha nováčky (11. května 2016) Akademie přivítala 7 nových členů, už je nás 30

10 Čtyři Akademici na Krajském finále OVOV (17. května 2016) Jak kvartet z AVSP zářil v Čáslavi

11 Trénink plný závodů: 6 x 60 m + 1 km (18. května 2016) Radost z Akademie stříká na všechny strany

12 Trénink v den 20. výročí svěťáku Jana Železného (25. května 2016) Hop! Bum!! Prásk!!! Akademie boří další rekordy

13 Setkání na Den dětí (1. června 2016) Pomoz počasí, ať trenéři slovo neporuší

14 Trénink na Medarda (8. června 2016) Jak jsme běželi náš historicky první A-RUN

15 Další červnové setkání (15. června 2016) Už je nás pětačtyřicet

16 Náš první A-KROS (22. června 2016) Hrdinové od jezera

17 Společný „Běh Polabím“ (24. června 2016) Uběhli jsme maraton!

18 Poslední červnový trénink (29. června 2016) Naposledy před vysvědčením

19 Trénujeme i o prázdninách (13. července 2016) Je nás rovných 50!

20 Poslední trénink před Olympijským týdnem (3. srpna 2016) Je nás 54…

21 První olympijský den v Desné (6. srpna 2016) Přátelé od Bílé řeky

22 Druhý olympijský den v Desné (7. srpna 2016) Ambiciózní parta

23 Třetí olympijský den v Desné (8. srpna 2016) Morální záležitosti

24 Čtvrtý olympijský den v Desné (9. srpna 2016) Vůle i přes kopce přenáší

25 Pátý olympijský den v Desné (10. srpna 2016) Naše tradice a 18 maratonských hrdinů

26 Šestý olympijský den v Desné (11. srpna 2016) Vítězové z Mariánské hory

27 Sedmý olympijský den v Desné (12. srpna 2016) Sebevědomí pro našláplá finále

28 Osmý olympijský den v Desné (13. srpna 2016) Hrdinství si zaslouží odměny

29 Akademie na Eurohrách – den první (26. srpna 2016) Noční in-line na náměstí

30 Akademie na Eurohrách – den druhý (27. srpna 2016) Nohejbalová jízda: AVSP vítězí 27:11

31 Akademie na Eurohrách – den třetí (28. srpna 2016) 363 metrů aneb Skvělá horolezecká štafeta

32 Poslední srpnový trénink (31. srpna 2016) Sbohem, prázdniny! Ale nikoliv Akademie…

33 První zářijové setkání (7. září 2016) Třetí kousek do A-série: běžíme svůj první A-SPRINT

34 Další zářijový trénink (14. září 2016) A-SPRINT č. 2 byl s 37 závodníky druhým největším závodem

35 Poslední setkání astronomického léta (21. září 2016) Spousta dalších nových tváří aneb Kam až vyšplháme?

36 Slavnostní středa na Sv. Václava (28. září 2016) Dřina na státní svátek přinesla skvělé časy a zasloužené diplomy

37 První říjnový trénink (5. října 2016) Takové předčasné Vánoce

38 Druhý říjnový trénink (12. října 2016) Noční běžci

39 Třetí říjnový trénink (19. října 2016) 39=39+1 aneb Ať to letí za sluníčkem!

40 Poslední říjnový trénink (26. října 2016) Štafetové radovánky

41 Poslední trénink venku (2. listopadu 2016) Loučení s oválem u Miluji plné osobáků OVOV

42 Druhý listopadový trénink (9. listopadu 2016) Poprvé v hale

43 Náš druhý A-KROS (12. listopadu 2016) Zavíráme A-SERIÁL

44 Třetí listopadový trénink (16. listopadu 2016) Vyndat míče. Driblujeme!

45 Přijetí na radnici (21. listopadu 2016) Jsme na vás pyšní, odměnila nás starostka

46 Čtvrtý listopadový trénink (23. listopadu 2016) Pilujeme formu na olympijský pětiboj

47 Halový pětiboj OVOV ve Slaném (30. listopadu 2016) Deset zlatých výkonů

48 Pátý listopadový trénink (30. listopadu 2016) Trocha dřiny, trocha slávy pro naše olympioniky

49 První prosincová hala (7. prosince 2016) Tolik akademického nadšení! Říkáme díky

50 Večírek AVSP s vyhlášením A-seriálu v DDM (9. prosince 2016) Předáváme výroční ceny Akademie!

51 Druhá prosincová hala (14. prosince 2016) Ty švédský bedny jsou ale vysoké!

52 Halový pětiboj OVOV v Ústí nad Labem (21. prosince 2016) Jsme vicemistři kraje!

53 Třetí prosincová hala (21. prosince 2016) ty shyby bolí aneb Finišujeme s OVOV 2016

54 Night X-Mas Run (28. prosince 2016) 18 svítících Ježíšků

55 První lednová hala (4. ledna 2017) Vzhůru do roku 2017!

56 Jsme na ČT SPORT (5. ledna 2017) Jak to dělají v Neratovicích? aneb Olympijský magazín o AVSP NERATOVICE

57 Druhá lednová hala (11. ledna 2017) Sedlehy, kliky, angličáky!

58 První závod Akademie 2017 (25. ledna 2017) Jak jsme létali parkúrem!

59 Vokober(g) 2017 (28.-29. ledna 2017) Vráťa + David a jejich 70 kilometrů Českým středohořím

60 První únorová hala (1. února 2017) Odpal to! aneb Objevili jsme baseball

61 Druhá únorová hala (8. února 2017) Pyramida, vyřazovací sprinty, švihadlo a dokonce fotbal!

62 Třetí únorová hala (15. února 2017) Gymnastika a příparava na druhý parkúr

63 Neratovická 201 (19. února 2017) Jak jsme letěli do nebes aneb Šest medailí pro Akademii!

64 Druhý závod Akademie 2017 (22. února 2017) Hop, skok, švih a běž! Aneb Podruhé svištíme parkúrem

65 První březnová hala (1. března 2017) Rychleji, výše, silněji = Rychlý starty, gymnastická dráha, basket třikrát jinak

66 Druhá březnová hala (8. března 2017) Shybová makačka na lavičkách

67 Slavnostní předávání odznaků OVOV (10. března 2017) Náš skvělý olympijský večer

68 Třetí březnová hala (15. března 2017) Běžecké kvartety aneb Předbíhati takřka nemožné

69 Čtvrtá březnová hala (22. března 2017) Až k nebi čili Šplháme po tyčích k výšinám!

70 Okresní kolo OVOV (31. března 2017) Akademie je mistrem okresu!

71 Slavíme 1. narozeniny! aneb Setkání s dortem u MILUJI (5. dubna 2017) Akademii je rok!

72 Dubnová hala č. 1 (12. dubna 2017) Počasí nás vrátilo do haly

73 Dubnová hala č. 2 (19. dubna 2017) Kdo si hraje, nezlobí

74 První den univerziády ve Mšeně (20. dubna 2017) Poznáváme kalokagathii

75 Druhý den univerziády ve Mšeně (20. dubna 2017) Ať je tady srandááá…!

76 Třetí den univerziády ve Mšeně (20. dubna 2017) V+D+P pojďte příkladem!

77 Čtvrtý den univerziády ve Mšeně (20. dubna 2017) Academy patria nostra!

78 Dubnová hala č. 3 (26. dubna 2017) Zápřah á la trenér Vráťa

79 Čtvrtý závod Akademie 2017 (3. května 2017) Nejrychlejší A-sprint dějin AVSP

80 Venkovní trénink na III. ZŠ (10. května 2017) Obuli jsme se do OVOV a uháněli kilometrem

81 Trénink v přírodě (17. května 2017) Uběhli jsme šest kilometrů, naflákali sto angličáků a ani to nepocítili

82 Venkovní trénink na III. ZŠ (24. května 2017) Běž, skoč a směj se při tom!

83 Pátý závod Akademie 2017 (31. května 2017) Nejdramatičtější A-sprint v historii

84 Krajské finále OVOV (2. června 2017) Dvě medaile z víceboje, dalších sedm z disciplín, z toho čtyři zlata!

85 Šestý závod Akademie 2017 (7. června 2017) První A-kros roku 2017

86 Finiš s odznakem OVOV (11. června 2017) Doháníme poslední resty

87 Venkovní trénink na III. ZŠ (14. června 2017) Kdo si hraje, nezlobí

88 Akademie na Pražské štafetě 4x5 km (15. června 2017) Dali jsme 20 km za 1:33 hodiny a skončili v TOP 70!

89 Akademie na Olympijském běhu (21. června 2017) Medailový cinkot famózní Akademie

90 Společný „Běh Polabím“ podruhé (23. června 2017) Uběhli jsme 106 800 metrů!

91 Poslední červnový trénink (28. června 2017) Naposledy před vysvědčením aneb Jak to půjde ve dvojicích?

92 Červencové setkání na III. ZŠ (19. července 2017) Jak se běhá v 35°C?

93 Mířejovický a Černohorský půlmaraton (29. července 2017) AVSP ovládla pivní půlmaraton, David a Petra mají placky

94 Srpnové setkání na III. ZŠ (2. srpna  2017) Poslední trénink před II. Olympijským týdnem

95 První olympijský den v Desné (5. srpna 2017) Náš svět

96 Druhý olympijský den v Desné (6. srpna 2017) Žijeme pro vztahy

97 Třetí olympijský den v Desné (7. srpna 2017) Chybovat je lidské

98 Čtvrtý olympijský den v Desné (8. srpna 2017) Makačka, pak (skoro) válečka

99 Pátý olympijský den v Desné (9. srpna 2017) Vyhráváme sami nad sebou

100 Šestý olympijský den v Desné (10. srpna 2017) Jsme silní. Silnější než hora!

100-ii.png

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Poslední fotografie


Kontakt

Vratislav Polka 733 796 013

David Šprincl 724 105 531

účet: 270013418/0300

akademievsp@gmail.com



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 387512
Měsíc: 7049
Den: 242